Gündem

Festival bitti, skandallar bitmedi

Ekonomik kriz nedeniyle emeklilere yeterince zam yapılmadı. Tasarruf tedbirleri uygulandığı dönemde, bu kararı hiçe sayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür yolu adı altında büyük paralar israf edildi.

Ekonomik kriz nedeniyle emeklilere yeterince zam yapılmadı. Tasarruf tedbirleri uygulandığı dönemde, bu kararı hiçe sayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür yolu adı altında büyük paralar israf edildi. Adı israf festivali olan bu proje çerçevesinde Çanakkale’de de 9 gün süren Çanakkale Kültür Yolu Festivali düzenlendi. Bakanlık ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen festivalin yeri ve sonrasında çok tartışma yaşandı. Festival Pazar günü son bulurken geriye yaşanan skandallar kaldı.

 

İsraf festivalinin başından beri vatandaşlar, rahatsızlıklarını dile getirdi. Sorunları ve yanlışları dile getirenlerden biri de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu oldu. Semizoğlu sosyal medya hesabında şu paylaşımları yaptı; “Adı festival. Kim yapıyor? Soran yok. Kim harcıyor ? Soran yok. kimin parası harcanıyor? Türk milletinin. Oh ne güzel dünya. Kim harcıyor kimden hizmet alınıyor soran yok ? bunların hepsini biliyoruz da keşke ayrımcılık olmasaydı.

 

Kültür yolu festivali yapmak için önce kültürlü olmak veya kültürlü insanlara çalışmak lazım. Onca bütçe harcanan o kadar nakit ve zaman. Gerçi sizde haklısınız vakit geçtikçe maaşınızı alıyorsunuz.

 

Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün sevgili eşim ile evlilik yıldönümümüz. Bu bizce önemli geceyi şimdiye kadar takdir ile karşıladığım ilimizde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen kültür yolu festivalinin bir etkinliğine katılarak geçirmek istedik. Neden takdir ile karşılıyordum festivali protokol yok halka açık herkes eşit. Ancak hiçte öyle değil. Ben normal vatandaşım. Eşimde öyle ve doğal olarak online biletimizi (ücretsiz aldık ). Salona gittik üçte ikisi boş sorun yok bizde biraz arkadayız ondada sorun yok. Programın başlamasına az bir süre kala salon dolmaya başladı. Ayrıcalıklı önde oturmaya layık insanlar tarafından. Dostlar insanları ayrştırarak festival yaparsanız sadece kendinizi eğlendirirsiniz. Yazık vallahi yazık. Bu arada sanatçıda sahneye sözüm ona en önde oturan protokolden sonra çıktı. Ben sanatçının proglanmış çıkış saatinden sonra 15 dakika daha bekledim ve salonu terkettim. Benim için önemli olan bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Saygılarımla.”

 

4 ŞEHİT HABERİ GELDİ KONSER İPTAL EDİLMEDİ

Festivalin yapıldığı yer en çok tepki çekmişti. Çanakkale Savaşları’nda ilk şehitler bu tabyada verilmişti. Ve şehit olanlar da buraya gömüldü. Daha sonra tabyada yapılan çalışmalardan sonra şehitler Barbaros Şehitliği’ne götürülüp defin edildi. Bu yüzden burası şehit kanları ile sulanmış topraklar ve şehit kemiklerinin olduğu yer. Buranın manevi değeri çok olduğu için burada içki içmek yasak. Buna rağmen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı burada konser düzenlenmesine izin verdi. Konserlerde içki su gibi aktı. Bu sıkandalar Çanakkale’de büyük tepki çekti.

Çanakkale Savaşları’ndaki şehitlere yapılan saygısızlığın devamında Pazar günü yeni şehitlere de saygısızlık yapıldı. Pazar günü Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde kontrolden çıkan İl Jandarma Komutanlığı’na ait zırhlı askeri aracın uçuruma yuvarlandığı kazada 4 asker şehit oldu. Şehit cenazelerinin geldiği gün israf festivalinin konseri devam etti. O gün Gökhan Türkmen sahne aldı. 4 şehit cenazesine rağmen konser iptal edilmedi ve şehit kanları üzerinde festival devam etti. Ve burada aynı şekilde alkol de içildi ve bu saygısızlık sosyal medyalarda da paylaşıldı.

 

ÇANAKKALE'DEN GAZZE'YE BAĞIMSIZLIK RUHU’NA SAYGISIZLIK

Yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasının ilk dersinde temel eğitim ve ortaöğretim kademesindeki tüm sınıflarda, "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırlanan açılış dersiyle eğitime başlandı. Türkiye, Gazze’ye yapılan insanlık suçu karşısında dik duruyor ve İsrail’e destek veren firmalara karşı çıkıyor. Türkiye genelinde durum bundan ibaretken, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in İsrail’e destek verdiği iddia edilen firmalar arasında yer alan bir markanın ambleminin üzerinde olan kıyafetle şehitliklerdeki programda katılması tepki topladı.

 

Mehmet Güler