Siyaset

AK Parti İl Başkanlığı için kimlerle görüşüldü?

AK Parti’nin Çanakkale’de en başarısız il başkanı olarak anılan Naim Makas ve Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş’ın görevden alınmasının ardından kimin il başkanı olacağı merak konusu oldu.

AK Parti’nin Çanakkale’de en başarısız il başkanı olarak anılan Naim Makas ve Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş’ın görevden alınmasının ardından kimin il başkanı olacağı merak konusu oldu. İl başkanlığı için genel merkez tarafından görevlendirilen koordinatör vekil, birçok isim ile görüştü. Görüşülen kişi sayısının çok olması dikkat çekti. Peki gelen ekip hangi isimlerle görüştü?

 

Geçen genel seçimde ve yerel seçimde AK Parti, Çanakkale’de tam anlamıyla hezimete uğradı. Partinin bu kadar büyük yenilgi almasına en büyük sebep ise İl Başkanı Naim Makas gösterildi. Özellikle yerel seçimde MHP ile birlikte ortak gösterdikleri aday üçüncü sırada kaldı. Bu da AK Parti tarihine büyük bir yenilgi olarak yazıldı. Bu sonuçlara rağmen Makas uzun süredir görevde kaldı. Kısa süre önce hem Makas hem de merkez ilçe başkanı yavaş görevden alındı.

KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Görevden almalardan sonra yeni il başkanlığı için çalışmalar başlatıldı. Yeni il başkanını belirlemek için çalışmalara genel merkez tarafından başlandı. AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen koordinatör vekil Gökhan Diktaş'ın başında olduğu ekip, Çanakkale’ye gelerek birçok isimle yüz yüze görüşüldü. Çok sayıda görüşülen isimler arasından 3 veya daha fazla kişinin Ankara’ya çağrılması bekleniyor. Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak görüşmeden sonra bu isimler arasında biri AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak atanacak.

Alınan bilgiye göre; AK Parti Genel Merkezi’nden gelen ekip şu isimlerle görüştü: Abdurrahman Kuzu, İsmail Kaya, Aynur Tuna Yavaş, Ertuğrul Aydın, Eyüp Yılmaz, Gültekin Yıldız, Namık Ergin, Orçun Oktay, Ramazan Terzi, Sinan Erdoğan, Tülay Ömercioğlu ve Turgay Güleç.

 

Hasan Sami Er