Üniversite

Rektör Erenoğlu Üniversite-Kent Festivalini Duyurdu (videolu)

Çanakkale, festival kenti olma yolunda önemli adımlar atarken, bu yıl birçok festival düzenlendi. Bir yeni festival müjdesi de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’ndan geldi.

Çanakkale, festival kenti olma yolunda önemli adımlar atarken, bu yıl birçok festival düzenlendi. Bir yeni festival müjdesi de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’ndan geldi. Erenoğlu, Ekim ayında Üniversite-Kent Festivalinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

Rektör Erenoğlu, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından Moderatör Zeynep Sıla Benli’nin yönetiminde düzenlenen ‘Müzikçe Söyleşiler’ programına katıldı. Üniversitedeki projeler ve gelişmeler hakkında detaylı bilgiler veren Erenoğlu, Üniversite-Kent Festivalinin Ekim ayında yapılacağını duyurdu. Ayrıca, ÇOMÜ bünyesinde yürütülen projelerin hangi aşamada olduğunu da aktardı.

 

Programın başında, müzikle ilgili bir soruya yanıt veren Rektör Erenoğlu, Ben de çok isterdim en azından amatör bir şekilde enstrüman çalmayı. Ama şartlar çok fazla el vermedi.  Ama ben çocuklarımın bir enstrüman çalmasını isterim. Bir de aynı zamanda spor yapmalarını isterim.  Ben müziği daha çok hobi olarak dinlemeyi tercih ediyorum.  Özellikle yolculuklarda, dinlenme zamanlarımda müzik dinleyerek geçirmeyi daha çok seviyorum.  Çok fazla televizyon seyretmiyorum hatta hiç alışkanlığım yok diyebilirim.  Ama müzik dinlemek ruhu dinlendirmenin en kolay ve etkili yoludur diyebilirim” dedi.

 

Anafartalar Yerleşkesi Projeleri

 

Anafartalar Yerleşkesi'ndeki eğitim binaları, spor salonu ve kültür merkezi projeleri hakkında da bilgi veren Rektör Erenoğlu, çalışmaların ne zaman tamamlanacağına dair açıklamalar yaptı. “Anafartalar Yerleşkesi, ÇOMÜ’nün ilk yerleşkesi ve merkezdeki en büyük alan. Ancak üç dört akademik bölüm farklı yerlerde faaliyet gösteriyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi yıkılarak yerini yeni bloklar aldı. Eğitim Fakültesi modern binaları ve derslikleriyle çok önemli bir eğitim alanı haline geldi. Ancak en büyük sorun çevre düzenlemesi. Amacımız Mart-Nisan aylarında inşaatı tamamlayıp yerleşkeyi teslim etmek” dedi. Ayrıca, yerleşkenin donanımlarıyla ve kültür merkeziyle iyi ilerlediğini belirten Erenoğlu, Haziran ayı sonunda teslim süresinin tamamlanacağını söyledi.

 

Üniversite-Kent Festivali Geliyor

 

Üniversite etkinliklerine de değinen Rektör Erenoğlu, kentteki kurumlarla birlikte Ekim ayında Kent-Üniversite Festivali düzenleyeceklerini belirtti. "Hocalarımız ve ekibimiz bilimsel etkinliklere katkı sağlıyor, ancak yerel yönetimler, belediyeler ve kamu kuruluşlarına da büyük görev düşüyor. Ekim ayında 11-13 tarihleri arasında Kent-Üniversite Festivalini düzenleyeceğiz. Bu festivalde Sahne Sanatları Fakültemiz birçok etkinlik gerçekleştirecek. Hem sanatsal hem bilimsel birçok program kentteki kurumlarla iş birliği içinde yürütülecek" dedi.

 

Söyleşi sonunda Moderatör Zeynep Sıla Benli, Rektör Erenoğlu’na teşekkür plaketi takdim ederken, program sona erdi.

 

Sedat Uz

Foto:BHA