Siyaset

Bürokrasi diken üstünde

AK Parti Çanakkale il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile AK Parti Çanakkale siyasetinde dengeler de değişti. İl ve merkez ilçe teşkilatlarında başlayan değişimin bürokrasiye sıçrayacağı bekleniyor. Değişim beklentisi nedeniyle Çanakkale’de bürokrasinin diken üstünde olduğu belirtiliyor.

Genel seçim ve ardından bu yıl yapılan yerel seçimlerle Türkiye siyasetinde büyük değişim yaşandı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de siyasette büyük değişim oldu. Genel seçimlerde Çanakkale’de üç yeni milletvekili TBMM’ye gitti, eskilerden sadece bir milletvekili tekrar seçildi. Değişim AK Parti’de de yaşandı. Bir önceki milletvekillerinin yerine AK Parti, TBMM’ye sadece Ayhan Gider’i gönderdi.

Ayhan Gider’in Çanakkale AK Parti’nin tek temsilcisi olarak Ankara’ya vekil olarak gitmesi ile beraber değişim başladı. AK Parti, genel seçimlerde bir milletvekilini kaybetmesi ile sarsılırken, bu yıl yapılan belediye seçimlerinde MHP ile ortak gösterdiği aday üçüncü sırada yer alarak şoke etkisi yarattı. Bu büyük oy kaybı ile beraber teşkilatların tamamen değişeceği bekleniyordu. Geç de olsa AK Parti Çanakkale il ve merkez başkanları değişti. Buradaki değişimle beraber AK Parti Çanakkale siyasetinde dengeler Ayhan Gider lehine değişti.

 

BÜROKRALTLAR DA DEĞİŞECEK

AK Parti il ve merkez ilçe teşkilatlarındaki değişimin devamında bürokraside değişim olacağı belirtiliyor. AK Parti’nin seçimlerde büyük oy kaybı yaşamasının sebepleri arasında bürokrasinin görevini yapmaması da gösteriliyor. Bu yüzden yeni il teşkilatının başarısız bürokratlara da el atacağı ifade ediliyor. Bu değişim sinyallerinin verilmesi ile bürokraside hareketliliğin başladığı gelen bilgiler arasında.

 

Mehmet Güler