Sağlık

Devlet Hastanesi’ne yeni onkoloji uzmanı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Gökten göreve başladı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Cerrahi Onkoloji alanında uzman bir doktoru kadrosuna ekleyerek önemli bir adım attı. Op. Dr. Gökhan Gökten, hastanede Cerrahi Onkoloji Uzmanı olarak görevine başladı ve bu gelişme, bölgedeki kanser hastalarının tedavi sürecinde önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

Op. Dr. Gökhan Gökten’in tıbbi kariyeri dikkat çekici. 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Gökten, tıp eğitiminden sonra Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. 2024 yılında ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Cerrahi Onkoloji alanında yan dal ihtisasını başarıyla tamamlayarak Cerrahi Onkoloji Uzmanı unvanını aldı.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde yeni göreve başlayan Op. Dr. Gökten, kanser cerrahisine odaklanan Cerrahi Onkoloji bölümünde çeşitli malign (kötü huylu) ve benign (iyi huylu) tümörlerin cerrahi tedavisiyle ilgilenecek. Bu bölüm, başta kanser olmak üzere birçok tümör türü ile mücadelede cerrahi müdahaleler yaparak, hastaların yaşam kalitesini artırmaya ve hayatta kalma oranlarını yükseltmeye çalışıyor.

Cerrahi Onkoloji, meme, mide, pankreas, karaciğer, bağırsak, böbrek, ve deri gibi çeşitli organlarda görülen tümörlerin tedavisiyle ilgilenen bir branş olarak büyük önem taşıyor. Bu alanda yapılan cerrahi müdahaleler, genellikle kanserin yayılmasını önlemek ya da tümörün tamamen çıkarılması amacıyla yapılıyor. Op. Dr. Gökhan Gökten’in bölgeye atanması, Çanakkale ve çevresindeki kanser hastalarının tedavi sürecini hızlandırarak, hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kalmadan cerrahi müdahalelere ulaşmalarını sağlayacak.

Tuba Demirtaş

Foto: BHA