İlçe - Belde

Bayramiç’te sahte mehdi gözaltında

Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde kendisini mehdi olarak tanıtan M. Ç. ve müritlerinden bazıları düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Sahte mehdi Çabuk, daha önce de kaçak kazı nedeniyle gözaltına alınmıştı.

M.Ç iki yıl önce arkadaşlarıyla "depremzede aileyiz" diyerek termal kiraladı. Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan termal otele yerleşen M. Ç. Sosyal medya hesaplarında yayın yaparak kendisini mehdi ilan etmişti.

Bir süre sonra çevreyi rahatsız etmesi ile şikayetler arttı. Ardından operasyonlar düzenlendi. Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan sözde mehdi M. Ç. İle birlikte Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaparken gözaltına alındı. Bu operasyonda bazıları tutuklandı.

YENİ BİR OPERASYON DÜZENLENDİ

Bölgede bu kişilerle ilgili sorunlar devam ederken, dün sabah erken saatlerde jandarma ve polis ekipleri bu kişilere yeni bir operasyon daha düzenlendi. Operasyonda M. Ç. Ve beraberindeki 7 kişi gözaltına alındı. Arama faaliyetleri sırasında jandarma ve polis ekiplerine karşı koyan 6 kişi daha gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Sedat Uz