Gündem

Vatandaş 15000 TL’ye, Amcalar! 500 TL’ye oturuyor

12,5 bin TL maaş alan emekli, 17 bin TL maaş alan asgari ücretlinin ortalama 15 bin TL kira ödediği Çanakkale’de İl Özel İdaresi’ne ait lojmanlarda ortalama maaşları 50 bin TL olan üst düzey devlet görevlileri 500 TL’ye oturuyor.

12,5 bin TL maaş alan emekli, 17 bin TL maaş alan asgari ücretlinin ortalama 15 bin TL kira ödediği Çanakkale’de İl Özel İdaresi’ne ait lojmanlarda ortalama maaşları 50 bin TL olan üst düzey devlet görevlileri 500 TL’ye oturuyor. Bun karşın kaynak bulamadığı iddiası ile İl Özel İdaresi, köylere su götürmek için arsaları, taşınmazları satıyor. Bu durumu eleştiren İl Genel Meclisi Başkanı Halil Ertuğrul, “Amcalar orada 500 TL’ye oturuyorlar. 900 TL’ye oturuyorlar. Normal vatandaş 15 bin TL’ye oturuyor.” diyerek haksızlığa tepki gösterdi.

 

İl Özel İdaresi, kaynak yaratmak için Çanakkalelilerin malını bir bir satıyor. İl Genel Meclisi’nin verdiği onay ile İl Özel İdaresi tarafından şimdiye kadar, 2 oteli, kordonda arsa, valilik konağı yeri gibi kentin mallarını sattı. Geçtiğimiz gün bir kez daha Assos bölgesinde bulunan Sivrice Koyu’ndaki 14 bin metrekarelik tesis alanını satışa çıkarttı. Alıcı olmadığı için üçüncü kez alan satılmaktan kurtulurken, büyük alanın satışına gerekçe olarak Ayvacık köylerine su götürmek için kaynak oluşturulduğu bahanesi uyduruldu.

Bu satışa vatandaşlar tepki gösterince İl Genel Meclisi’nde de tartışma konusu oldu. Başta İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Çağlayan, CHP İl Genel Meclis Üyesi Güneş Pehlivan başta olmak üzere bu satışa tepki gösterdi. Meclis üyelerinin tepkileri üzerine halkın mallarının en fazla satıldığı dönemde il genel meclis başkanlığı yapan ve şimdi İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Nejat Önder’in köylerin su ihtiyacı için kaynak oluşturmak için satışa çıkarttıklarını söyledi.

LOJMANLARIN KİRASINI 500 TL’DEN 15 BİN TL’YE ÇIKARTALIM

Tartışma sırasında İl Genel Meclis Başkanı CHP’li Halil Ertuğrul, de özel idare lojmanlarında 500 TL ve 900 TL’ye oturulmasını eleştirerek, kaynak oluşturmak için malları satmak yerine lojmanlardaki kira fiyatlarını artırması gerektiğini söyledi. Önder’e cevap veren Başkan Ertuğrul, “Meclis başkanıydınız ona göre harcasaydınız. Gelirleri artırma gücümüz yokmuş. Geçen gün Güneş Pehlivan arkadaşımız söyledi. İl Özel İdare lojmanlarında 500 TL’ye oturuyorlar. Hadi yapalım 15 bin TL. gelir artırıcı bunlar. Amcalar orada 500 TL’ye oturuyorlar. 900 TL’ye oturuyorlar. Normal vatandaş 15 bin TL’ye oturuyor.“ diyerek eleştirdi.

 

Hasan Sami Er