Gündem

Milletvekili Uz’dan yenidoğan çetesine tepki

Türkiye, birçok bebeğin ölümüne ve sakat kalmasına neden olan “yenidoğan çetesi” olarak adlandırılan çete skandalıyla sarsıldı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yaşananları eleştirdi.

Bebek acil hastalarını anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağlayan çete, Türkiye’yi ayağa kaldırdı.  Hastanelerde çalışan doktor ve hemşirelerin, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek, bebekleri öldüren ve sakat bırakan çete kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Çete üyelerinden 22’si tutuklanırken, soruşturmada ismi geçen bazı hastanelerin ruhsatları iptal edilerek kapatıldı.

İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Uz açıklamada yaşananları sert bir şekilde eleştirerek, “Bu işin neresinden tutarsanız tutun, felaket! On hastane kapatsanız da çözüm olmaz. Mesele sinekleri öldürmek değil, bataklığı kurutmak. And olsun ahlaksızlığı, adaletsizliği yıkacağız. Bu ülkede artık kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak” dedi.

Hasan Sami Er

Foto: BHA