Siyaset

Değişim hızlandı

AK Parti il ve merkez ilçe başkanlarının değişmesi ile beraber hem parti teşkilatlarında hem de bürokraside değişmez denilen kişiler ya istifa ediyor ya da görevden alınıyor.

 Çanakkale’nin en önemli kurumlarından biri olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin görevden alındı. Bu görevden alınma ile beraber bazı müdürlerin de değişeceği ve değişimin hızlanacağı belirtiliyor.

Çanakkale’de son yıllarda hem AK Parti teşkilatları hem de bürokraside işler yolunda gitmiyordu. Bu sorun nedeniyle AK Parti, son seçimlerde büyük oy düşüşü yaşadı. Genel seçimlerde 1 milletvekilini kaybetti, yerel seçimlerde birçok belediyeyi kaybetti, merkezde ise belediye seçimlerinde üçüncü sıraya kadar geriledi.

Bu büyük başarısızlığın faturasının ne zaman kesileceği ve değişimin ne zaman olacağı merak ediliyordu. AK Parti’de geç de olsa kısa süre önce değişim başladı. Parti tabanından gelen tepkilerden sonra hem il hem de merkez ilçe başkanı bir süre önce görevden alındı. Ak Parti İl Başkanlığı’na iş insanı Ömer Faruk Göktürk, merkez ilçe başkanlığına ise Recep Ragıp Barış atandı. Her iki başkanın Milletvekili Ayhan Gider’e yakın olması ile dikkat çekmişti. Teşkilatların milletvekili ile uyumlu çalışma ortamına girmesi ile beraber değişim de hızlandı. Değişim ilçelere de yansıdı. Başarısız ilçe başkanları da istifa etti.

GÖREVDEN ALINDI

AK Parti teşkilatlarındaki değişimle beraber daire müdürlerine de sıçraması bekleniyordu. Daha önce çoğu müdür değişmişti. Hızlanan bu değişimde İl Özel İdaresi’nin ne zaman nasibini alacağı merak ediliyordu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in görevden ayrılmamaktan ısrar ettiği de biliniyor. Bu ısrarı fayda etmedi dün görevinden alındı. Sezgin, 2015-2022 yılları arasında İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 21 Eylül 2022 tarihinde Bakanlık onayıyla Genel Sekreter olarak atanmıştı. Bu gelişmeyle birlikte, Sezgin’in görevden alınması dikkat çekici bir gelişme olarak yorumlandı. Sezgin’in yerine Ayhan Gider’e yakınlığı ile bilinen bir ismin atanacağı öğrenildi. 

Hasan Sami Er

Foto: BHA