Kültür ve Sanat

1 ton hamsi ücretsiz dağıtılacak

Çanakkale Karadenizliler Derneği, Karadeniz kültürünü tanıtmak ve hemşehrilerini bir araya getirmek amacıyla 18-23 Şubat 2025 tarihleri arasında "1. Hamsi Festivali"ni düzenleyecek.

 Kepez Belediyesi önündeki amfi tiyatro alanında gerçekleştirilecek festival, konserler ve yöresel lezzetlerle renkli bir etkinlik programı sunacak.

Festival kapsamında Resul Dindar, Taner Eyüpoğlu, Yasemin Yıldız, Sıla Kurt, Hilmi Yerebakan, Filiz Karadeniz, Yücel Aktaş ve Ahmet Aydın gibi Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları konser verecek. Ayrıca kemençe ustası Alper Taşyürek ve piyanist Bülent Uluköylü de performanslarıyla festivale katkı sunacak.

1 Ton hamsi ücretsiz dağıtılacak

Festivalde Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleri katılımcıların beğenisine sunulacak. Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise 1 ton hamsinin ücretsiz olarak dağıtılacak olması. Çanakkale Karadenizliler Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Amacımız, Karadeniz kültürünü Çanakkale’de tanıtmak ve hemşehrilerimizi bir araya getirerek dayanışmayı artırmaktır. İlkini düzenlediğimiz Hamsi Festivali’nin geleneksel hale gelmesini hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Karadeniz kültürünü ve mutfağını deneyimlemek isteyen tüm Çanakkalelilere açık olacak festivalde, konserler, gösteriler ve lezzet duraklarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşatılması planlanıyor.

Festival programı ve detaylı bilgilere Çanakkale Karadenizliler Derneği’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

Bünyamin Nami Tonka