Gündem

TURŞU KURMA MEVSİMİ

Kış aylarında tüketecekleri sebze ve meyveleri hazırlayanların vazgeçilmezi olan turşu sezonu açıldı.

“Elinizi çabuk tutun, yirmi gün daha tezgahta”
Turşu yapmak için gereken sebzeler pazar tezgâhlarında yerini alırken, uygun fiyata turşu yapmak isteyenlerin ise ellerini çabuk tutması gerekiyor. Turşuluklar yaklaşık 20 gün daha tezgâhlarda yerini alacak. Havalar soğudukça fiyatların da yükseleceğini ifade eden Pazarcı Muhammet Aras, tezgâhta satılan kornişonlardan kurdukları turşuları da vatandaşa ikram etmeyi ihmal etmiyor.
Kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan turşunun yapımı için sebzeler pazarlara indi. Soğuklar başlamadan önce yapılacak turşu için gerekli sebzeler meyve-sebze pazarında satışa çıktı. Ödemiş’ten gelen ve geçen sene 5 TL civarında satılan kornişonlar bu sezon 7 TL’den, biberin kilosu 10 TL’den satıldı.
 Yarısı da satın alınabilen lahanaların kilosu 3 TL’den satıldı. Pazarcı Muhammet Aras, “Satışlardan oldukça memnunuz.  Salatalık turşuları 5-8 TL fiyat aralığında satılıyor. Biz burada kendimiz de turşu kurup, vatandaşa almadan önce tattırıyoruz. Turşu yapmak için havaların soğumasını beklememek lazım. Hava soğudukça gelen ürünler da azalıyor ve bu nedenle de fiyatlar yükseliyor” dedi.
Pazarda sirkeden tuza, kornişon salatalıktan acura kadar tezgâhlarda yerini alan turşuluklar alıcılarını bekliyor.

Dilek Akşen