AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’de yapılan yatırımlar, devam eden ve tamamlanan projeler ile her alanda olduğu gibi turizmde de marka şehir olduğunu kaydetti.
Yatırımların hız kesmeden devam ettiğini hatırlatan Jülide İskenderoğlu, Grup Başkanvekili Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’nin hizmetkârı olmaktan, eserler kazandırmaktan onur duyduklarını belirtti. Çanakkale’nin her alanda olduğu gibi turizmde de hem Türkiye’de hem de dünya söz ve iddia sahibi olacağının altını çizdi ve açıklamasında şunlara yer verdi.
“Binlerce yıllık tarihi geçmişi ve çok sayıda uygarlığın kesişme noktası olarak Çanakkale; tarihi eserleri, tabiat varlıkları ile duvarları ve çatısı olmayan açık bir müze konumundadır. Assos, Troya, Parion, Dardanos, Maydos gibi bir çok medeniyetin yaşadığı antik kentler geçmişten bu güne gelmiştir. Bütün bu zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, farkındalık oluşturulması, bu eserlerin yerinde sergilenmesi ve turizm alanında dünyada hak ettiğimiz yerde olmamız son derece önemli.
Başta Bozcaadasıyla, Gökçeadasıyla her yıl hem yerli hem yabancı turistlere kapılarını açan ve her geçen yıl daha yoğun talep gören Çanakkale’mizde bütün ilçelerimizin kültürel ve tarihi değerlerini aslına uygun olarak günümüze kazandırmaya devam edeceğiz.
2018 Troya Yılı tanıtımı çerçevesinde birçok etkinliklerle beraber yoğun alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalarda öne çıkan tarihi Troya Antik Kenti’ni günümüze taşıyacak olan Troya Müzesi ülkemizin ve Çanakkale’mizin en büyük yatırım projelerinden biri oldu.
ÇANAKKALE’DE TURİZMDE YENİ BİR DÖNEM
Anadolu’nun son kalesi Çanakkale’mizde suyun üstü kadar suyun altı da tarihe tanıklık etmiş batıklar, tarihi eserler, doğal güzelliklerle dolu. Bizim bunu dalış turizmi ile hem ülkemiz hem de dünya turizmine açmamız gerekiyordu ve bu bağlamda sözcüsü olduğum “Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu”nda çalışmalarını yaptığımız, dalış turizmine imkân sağlayacak Turizm Teşvik Kanun Teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkardık. Böylece Çanakkale ve Antalya’yı dalış turizmine de açtık.
Tarihi alanda Çanakkale’de suyun üstü tarihi alan açık hava müzesi olduğu gibi suyun altı da 60’a yakın geminin batırıldığı ve turizme açılacak bir yer. Dalış Turizmi dünyada 60 milyon insanın istifade ettiği, aktif olduğu bir alan. %1 olan dalış turizmindeki payımızı %30’lara çıkarmayı da hedefliyoruz.
17 yılda Türkiye ve Çanakkale’mizin nereden nereye geldiğini biliyoruz. Çanakkale’miz için her alanda hizmetlerimize, bu güzel topraklara eserler kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.