Ülke genelinde vatandaşların ekmek konusunda tedirgin olmasını gerektirecek en ufak bir sebep olmadığı açıklanırken vatandaşlar yine de temel besin maddesi olan ekmek ve unla ilgili tedirginlik yaşayabiliyor. Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş Çanakkale’de de sokağa çıkma yasağının gelmesi durumunda gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Kepez’de 8, Çanakkale genelinde 35-40 fırın halkımıza hizmet vermektedir. Günde 70-80 bin ekmek üretilmeye devam edecektir. Kimse endişe etmesin, Çanakkale halkı huzurlu olsun, gerekirse 24 saat çalışır, kimseyi ekmeksiz bırakmayız” dedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da, yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı süresince vatandaşların ekmek konusunda tedirgin olmasını gerektirecek en ufak bir sebebin olmadığını söyledi. Balcı,"Şu an itibarıyla sokağa çıkma yasağı bulunan illerimizde ekmek konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Herhangi bir ham madde sıkıntımız da yok. Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulanan 31 ilde vatandaşlarımızın ekmek konusunda tedirgin olmasını gerektirecek en ufak bir sebep yok" ifadelerini kullandı.
“Kepez’de 8, Çanakkale genelinde 35-40 fırın halkımıza hizmet vermektedir”
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş, gazetemize yaptığı değerlendirmede fırıncılar olarak bu süreçte her türlü tedbiri aldıklarının altını çizerek, “Çanakkale’mizde Kepez’de 8 tane olmak üzere, toplam 35-40 fırın hizmet vermektedir. Bunlardan 5 tanesi ÇTSO’ya kayıtlıdır. Çanakkale’de sokağa çıkma yasağı yoktur. Olduğu takdirde de fırın ruhsatı ve unlu mamuller ruhsatı olan işletmelerimiz halkımıza hizmet vermeye devam edecektir. Çanakkale halkı huzurlu olsun. Gerekirse 24 saat çalışırız, kimseyi ekmeksiz bırakmayız. İnsanlar lütfen ekmeksiz kalacakları endişesiyle yığılma yapmasın. Günde 70-80 bin ekmek üretiliyorsa, yine üretilmeye devam edecek. Salgından sonra et stoklandı, etin fiyatı arttı. O yüzden endişeye gerek yok, biz gerekirse 8 saat değil, 18 saat, 24 saat çalışırız, yine de Çanakkale halkını ekmeksiz bırakmayız” dedi.
Ülkenin zor günlerden geçtiğini lokanta ve yemek hizmeti veren bütün yerlerin kapalı olduğunu hatırlatan Başkan Selahattin İş, “İnşallah düzelir. Bekleyeceğiz, göreceğiz. İnsanlar evlerine yine ekmek götürür. Allah’a dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Özel Haber: Mine Tarım