PEHLİVAN SEZONU VE ÜRETİCİNİN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
Domates ve biberde üretim anlamında iyi, fiyat anlamında kötü bir sezon geçirildiğini kaydeden  Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan,  “Bayramiç Beyazı’nda bu sene sezon iyi geçti, rekolte düşüklüğüne rağmen fiyatlar iyi gidiyor, iyi bir sezon geçirdik” dedi. Süt üreticisinin durumuna da değinen Pehlivan, “Son günlerde Ulusal Süt Konseyi fiyat vermedi, bu da üreticiyi zor durumda bıraktı. Her geçen gün yem fiyatlarında artış var, ama süt fiyatlarında olmadı. En kısa zamanda fiyatın açıklanması gerekir. Bu konuda Hazine ve Maliye Bakanı Bakanımız Berat Albayrak ile Tarım Bakanımızın devreye girmesi gerekir” şeklinde konuştu. Bayramiç beyazından sonra zeytinyağı ve Bayramiç balı için de coğrafi işaretleme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Pehlivan, “Coğrafi işaret toprakların zenginliğidir. Biz Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında endemik bitkilerinin eteklerinde yaşıyoruz. Alp’lerden sonra en büyük oksijene sahip ilçedeyiz, bu avantajları kullanmamız lazım” dedi.

Corona Virüs salgınının tarım sektörü üzerinde üretime olan etkisini açıklayan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Üretim yapılmasında ve süt ürünlerinin pazarlamasında ve toplanmasında hiç bir sorun çıkmadı. Bu konuda Kaymakamı’mız önderliğinde, Jandarma ve emniyet güçlerimiz üreticilerimize yardımcı oldu. Bunun için teşekkür ederiz” dedi. Salgın nedeniyle  şartların çok iyiye gitmediğini ifade eden Pehlivan, “Dünya’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bu da bir gerçek. Ama sorun şu. Bazı ürünlerde katma değer kazanırken, bazı ürünlerde de para kazanamaz duruma geldik.  Bunun sebebi de, Tarım Bakanımız, ‘Ekilmeyecek yer kalmayacak’ dedi.  Fakat vatandaş üretime yöneldi. Domateste, biberde olduğu gibi de sıkıntılar yaşandı. Bu sıkıntılar zamanla çözülecektir” dedi.

DOLU FELELAKETİNDEN SONRA ÇANAKKALE’YE 4 MİLYON GELDİ
21 Haziran’da bölgede dolu felaketi yaşandığını da hatırlatan Pehlivan, “Bu felaketten sonra Valimiz ve kaymakam beyimiz önderliğinde bir komisyon kuruldu. Zaralar tespit edildi,  daha sonra da Cumhurbaşkanlığı’na ilettik. Cumhurbaşkanlığı Risk Merkezi’nden yaklaşık olarak Çanakkale’mize 4 milyon TL geldi. 4 milyon liranın da 2 buçuk milyon lirası Bayramiç’teki üreticilerimize dağıtıldı. Bununla ilgili emeği geçen Sayın Vali’mize,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a,  AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu’na, AK Parti İl Başkanımıza ve ilçe başkanımıza, Tarım İl Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bazı bölgelerde üreticiler ücretlerini alamazken, biz aldık. Sonuçta bu bir ekip işi, tek başına bir şey yapılmıyor, o yüzden emeği geçenlere üreticilerimiz adına teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.   

“BAYRAMİÇ BEYAZI’NDA İYİ BİR SEZON GEÇİRDİK”
Elma fiyatlarının iyiye gittiğini de kaydeden Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, “Bu sene iyi, rekolte düşüklüğüne rağmen fiyatlar iyi gidiyor. Bayramiç Beyazı’nda da iyi bir sezon geçirdik” dedi.

“DOMATES VE BİBERDE ÜRETİM OLARAK İYİ, FİYAT OLARAK KÖTÜ BİR SEZON GEÇİRDİK”
Domateste üretim anlamında iyi, fiyat anlamında kötü bir sezon yaşandığını söyleyen Pehlivan, biberde aynı durumun yaşandığını ifade etti. Pehlivan, “Son günlerde Ulusal Süt Konseyi fiyat vermedi, bu da üreticiyi zor durumda bıraktı. Her geçen gün yem fiyatlarında artış var, ama süt fiyatlarında olmadı. En kısa zamanda fiyatının açıklanması gerekir. Bu konuda Bakan Berat Albayrak ile Tarım Bakanımızın devreye girmesi gerekir. Cumhurbaşkanımıza iletilmeli, Cumhurbaşkanımız bu konulara vakıf olsaydı, çoktan çözülürdü” diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ZEYTİNYAĞI VE BAYRAMİÇ BALI İÇİN DE COĞRAFİ İŞARETLEME ÇALIŞAMALRI SÜRÜYOR”
Bayramiç beyazı ve elması ile ilgili coğrafi işaretleme konusunda da bilgilendirmede bulunan Pehlivan,  “Bunun haricinde zeytinyağı ile ilgili çalışmamız var, Bayramiç balı üzerinde de çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki süreçte bilimsel makaleler çıkınca, müracaatlarımızı yapacağız. Coğrafi işaret toprakların zenginliğidir. Biz Kazdağları'nın kuzey yamaçlarında endemik bitkilerinin eteklerinde yaşıyoruz. Alp’lerden sonra en büyük oksijene sahip ilçedeyiz, bu avantajları kullanmamız lazım” dedi.

Özel Haber: Ogün İnal