Corona Virüs salgını boyunca sağlık emekçilerinin olağanüstü çabayla mücadele ettiğini vurgulayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alper Şener sahada görev almak için atama bekleyenlerin hızla sahaya sürülmesi gerektiğini belirtti. Pandemi ile mücadelenin sadece belirli branşlara bırakıldığını da söyleyen Şener,” Diğerleri normal işini yapıyor, ama artık zor” dedi.
Sağlıkta yaşanan olağanüstü süreçte yoğun tempo ile çalışıldığını bunun da dikkat dağınıklığı yarattığını ifade eden Alper Şener atama bekleyen sağlıkçıların sağlık ordusuna dahil edilip, hızla sahaya sürülmesi gerektiğini söyledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alper Şener süreci şu şekilde değerlendirdi: “Daha ağır seyreden vakalar geliyor. Yoğun bakım ihtiyacı olanlar arttı. İlaç etkinliği sorgulanabilir ( Düzgün alınıyor ise. Çoğu hastada ilaç uyumu iyi değil )Tedaviyi modifiye etmek lazım. Dirençli, mutant suş enfeksiyonu olabilir ( D614G). Virüs yükü yüksek hastalar ile karşılaşıyoruz. Virüsün yayılım hızı kesilmedi. Günlük vakada İkinci piki yaşıyoruz. Filyasyonda gevşeme. Temaslılar ile ilgili yanlış bildirim, saklama. Evde, karantina önerilerine uymama çok sık. Yurt ve oteller karantina için kullanılmalı. Ya da karantina bölgeleri, kampları, prefabrik oluşturulmalı. Kızılay bu işi yapabilir. Temaslı sağlık personeli artıyor. Yoğun tempo ve iş yükü ile dikkatler iyice dağıldı. Hasta bakımında ve takibinde sorunlar ve isteksizlikler başladı. Yedek bekleyenler? Artık sahaya inmeli. Bazı yerlerde nedendir bilinmez Pandemi ile mücadele sadece belirli branşlara bırakılmış, diğerleri normal işini yapıyor. Artık zor. Atama bekleyen sağlık çalışanları hızla sahaya sürülmeli” dedi.
Mine Tarım