Çanakkale’nin sayılı koylarından, uzun plajı ve temiz deniziyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Ezine ilçesine bağlı Yeniköy’deki Papaz Plajı 1 milyon 200 bin TL bedelle on yıllığına özel sektöre kiralandı. Kiralanan alanda, resmi açıklamalara göre peyzaj projeleri, enerji nakil hatları, kamp alanları ve sosyal tesisler için toplam 1 milyon 900 bin TL harcandığı biliniyor.
 
Çanakkale'deki Papaz Plajı’nın kiralanmasına Çanakkale Doğa ve Çevre Platformu ve Türkiye Kominist Partisi’nden tepki geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan TKP Çanakkale Örgütü, 'Sahiller halkındır, satılamaz' derken, Çanakkale Doğa ve Çevre Platformu ise, “Papaz sahili artık köyün değil, Papaz’ı bu duruma getirenler mutluluktan uçuyorlardır herhalde” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Çanakkale İl Örgütü, “Yıllardır piyasacılığın, rant sevdasının, doymak bilmeyen maden şirketlerinin ormanlarımıza ve dağlarımıza yönelen saldırılarının bir karabasan gibi üzerimize çöktüğü kentimizde; patronlar şimdi de gözünü sahillerimize dikti.  Emekçilerin tüm hak arama mücadeleleri salgın bahane edilerek engellenmeye çalışılırken; AKP tarafından ihaleler durmaksızın sürdürülüyor. Patronlar yağmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ihaleye çıkartılarak 10 yıllığına kiralanan Yeniköy/Papaz Plajı bunun en son örneği oldu. Çanakkale ve Ezine halkının tatil yapabildiği kamusal alanlarından olan, bölgenin en temiz suyuna ve kumsalına sahip olan ve Troya Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan bu plaj, üzerine Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından 2 milyon lira harcanarak yapılan iki adet kır lokantası, çadırla konaklama alanları ve diğer ek tesisleriyle birlikte sermayeye peşkeş çekildi. Dağlarının büyük bir kısmına maden arama izinleri verilen, tarım arazileri eko-turizm adı altında gittikçe daha fazla imara açılmaya başlanan, Cengiz İnşaat’ın şirketlerinin maden ruhsatları toplamaya başladığı kentimizde bu kadar büyük bir sahilin bir şirkete peşkeş çekilmesi Çanakkale için bir ilk olma özelliği taşıyor.  Buna izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki buna izin verirsek bu ilk, son olmayacak. Çanakkale halkının yaşadığı kentte denizine gireceği, çadır kuracağı bir sahili kalmayacak. Buna izin verirsek arkasından Cengiz İnşaat daha kalabalık gelecek, siyanürcü şirket Alamos Gold kovduğumuz yerden geri dönecek. Çanakkale’ye yönelik giderek şiddeti artan ve hızlanan bu saldırılara karşı şimdi mücadeleyi yükseltme zamanıdır. Türkiye Komünist Partisi, tüm Çanakkale halkını ormanlarımıza, dağlarımıza, sahillerimize yönelen bu azgın saldırıya karşı hep birlikte mücadele etmeye çağırıyor. Gelin, bu saldırıyı birlikte durduralım! Gelin, insanın ve doğanın sömürülmediği bir dünyayı birlikte kuralım" dedi.

“PAPAZ SAHİLİ ARTIK KÖYÜN DEĞİL”
Çanakkale Doğa ve Çevre Platformu tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, “Papaz sahilimiz artık köyün elinde değil ihaleyle İzmir firmasının eline geçmiştir, yıllık 1.200.000 TL almıştır 10 yıl boyunca İzmirli firmanın yönetiminde kalacaktır, alan şirkete hayırlı olmasını diliyoruz. Bu ihaleden köy sandığına bir kuruş bile giriş sağlanmayacağı bilgisinde aldık. Papazı bu duruma getirenler mutluluktan uçuyorlardır herhalde” dedi.

Mine Tarım