Halk Bahçesi’nde bulunan yön tabelalarında Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım adının en altta yer alması nedeniyle oluşan tepkiyi dikkate alan Çanakkale Belediyesi tabelayı değiştirdi.

Halk Bahçesi’nde yer alan yön tabelasında kordon, amfi, süs havuzu, can dostlar parkı, fitness alanı, etkinlik alanı, tuvaletler ve kedi evlerinin altındaki listenin altında yer bulan Zübeyde Hanım Heykeli detayı Çanakkaleli bir vatandaşı rahatsız etmişti. 19 Şubat tarihinde gazetemizde çıkan haberde Erdem Alagök isimli vatandaş Halk Bahçesi giriş kapısına da ismi verilen Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın tabelada en alt kısma yazılmasına tepki göstererek, “Tabeladaki yeri yanlış, heykeli değersizleştiriyor.  O tabeladaki sıralamayı yapan ve onu oraya diken, diktiren yetkililer sıralamada hangi ölçütü ve hangi düşünceyi kullandı? O yetkililer ya Zübeyde Hanım’ın kim olduğunu bilememiş, ya da heykeli değersizleştirmek için amaçlı yapmış, sırası sizce orası mı olmalı? Çanakkale Belediyesinden beklentim; şehir için yapılan hizmetlerde toplumun değerleriyle uyumlu düşüncelerde biraz daha dikkatli olunması ve kadın özgürlüğü ile yüceltilmeli, Zübeyde Hanım Heykeli levhasının tabeladaki sıralamada hak ettiği yere yükseltilmesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaşın hassasiyetini dikkate alan Çanakkale Belediyesi tabelayı yeniledi. Yeni tabelada Zübeyde Hanım adının hiç geçmemesine rağmen, en azından WC’nin altında yer almaması dikkat çekti. İşte Çanakkale Gazetesi olarak yetkililere teşekkür ediyoruz.

Mine Tarım