Halk Bahçesi’nde bulunan iki adet yön tabelasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım adının en altta yer almasından rahatsızlık duyan Erdem Alagök isimli vatandaş tabelaları değiştirtti.

Yön tabelasında Zübeyde Hanım adının kordon, amfi, süs havuzu, can dostlar parkı, fitness alanı, etkinlik alanı, tuvaletler ve kedi evlerinin altında yer almasının doğru olmadığını ve Çanakkale gibi bir kente yakışmayacağını belirten Erdem Alagök’ün girişimleri sonucunda tabelalar değişti. Tabelalarda Zübeyde Hanım ismi en üste çekildi.

23 Mart 2021 tarihinde İşte Çanakkale Gazetesi’nde yer alan haberde de düşüncelerini açıklayan Erdem Alagök, Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın tabelada en alt kısma yazılmasının doğru olmadığını, bunun
heykeli değersizleştirdiğini, Türk toplumunda önemli bir şahsiyet ve anne olan Zübeyde Hanım’ın adının bir tabelada en alta ancak bir gaf sonucu yazılabileceğini belirterek, tabelada değişiklik yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

Mine Tarım