Behçet Bülent Özüren isimli vatandaş Sarıçay’ın temizlenmesi için DSİ’ye, Çan Kumarlar Köyü’ndeki yolun onarılması için Orman Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe yazdı.

Çan Kumarlar Köyü’nde bozuk yol yüzünden ulaşımın aksadığını ve köylülerin zor durumda kaldığını ifade eden Behçet Bülent Özüren Çanakkale Orman Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi: “ Çan Kumarlar Köyü’nde yapılan DSİ’ye ait yol son yağan yağmurlardan sonra kullanılmaz duruma gelmiştir. Bir köylü vatandaş koyun ve kuzularıyla mahsur kalmıştır. Yolun onarılarak hizmete açılması aciliyet taşımaktadır. Yolun açılması için duyarlı halk olarak yardıma hazırız, yüz kişi gelebiliriz” ifadelerini kullandı. DSİ’ye de Sarıçay’da özellikle yağışların ardından oluşan yoğun çamur görüntüsünün ve kokunun vatandaşları çok rahatsız ettiğini belirten Özüren çözüm bulunmasını istedi.

“YOL 2-3 GÜN İÇİNDE YAPILACAK”
Yazdığı dilekçelere gelen cevaplar hakkında da konuşan Bülent Özüren, “Yazdığım dilekçeler yerini buldu. Aynı zamanda CİMER’den de desteklendi. Orman Bölge Müdürlüğü Kumarlar Köyü sayalara giden yolun yapılması ve mahsur kalan köylünün mağduriyetinin giderilmesi hakkında verilen cevapta yerde keşif yapıldığı ve Çan Bölge Müdürlüğü’ne talimat verildiğini ve 2- 3 gün içinde yolun yapılacağı bildirildi” dedi.
 
Sarıçay’ın temizlenmesi hakkında DSİ’den gelen cevabı da paylaşan Özüren, ilk olarak sözlü cevapta, aslında belediye ile aralarında bir protokol olduğunu, ama daha önce bir kere kendilerinin temizlik yaptığını yine de dilekçeme müdür imzalı cevabı beklememin doğru olacağı bildirildi” derken, “Sarıçay’ın temizlenmesi hakkında 4 Mart’ta verdiğim dilekçeme cevap olarak şu ifadeler kullanıldı: 3500 m olarak bir protokol ile belediyeye devrettiğimiz Sarıçay için Nisan ayında belediyeden bir katılımcıyla keşif yapılarak çalışmalara başlanacaktır. Belediye, Sarıçay’ın sağına ve soluna dökülmüş molozları temizlediğinde bizim sallama kepçemiz hizmet verecektir. Bu çalışmalar Haziran ayına kadar sürebilir. Önemli uyarı. Atikhisar Barajı’nda doluluk oranı yüzde 89 civarındadır. Artarsa baraj kapakları açılabilir. Bu da Sarıçay'daki bağlı tekneler için tehlikelidir’ denilerek bilgilendirildim” dedi.

Özüren Çanakkale’de depremden etkilenen Sosyal Konutlar bölgesi ile ilgili sorunun giderilmesi için de ilgili birimlere dilekçe yazacağını belirtti.

Mine Tarım