1 Haziran’da başlayan kademeli normalleşme sürecinde müzisyenlere yönelik bir adımdan bahsedilmemesi tepki görmeye devam ediyor. Aylardır mesleğini icra edemeyen ve açıklanan takvimde müzisyenlere yönelik bir adım atılmamasında tepki gösteren Organizatör ve Müzisyen Murat Çağlayan, “14-15 aydır çalışma imkanı bulamayan müzisyenler psikolojik ve maddi olarak dayanma sınırının eşiğine gelmiştir. Alınan kararla eğlence sektörü yok sayılmaya devam edilmiştir, müziğin susmaması gerekir ” dedi.

İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirme yapan Murat Çağlayan, “Kademeli normalleşme kararları eğlence ve müzik sektöründe beklentileri maalesef karşılamamıştır. Eğlence sektörü yok sayılmaya devam edilmiştir. Düğün kına ve nişan gibi organizasyonların nasıl yapılacağı ile ilgili kararlarda da müzik yapılabilmesi ile ilgili olumlu ve ya olumsuz bir karar görülmemesi de müzik ve eğlence sektörü açısından belirsizliklerin devam ettiği anlamına geliyor” dedi.

“MÜZİK VE EĞLENCE SEKTÖRÜ BİR KENARA ATILMAMALIDIR”
“Sezonun başlayacağı düşüncesiyle bekleyen emekçiler için, Haziran ayı da sektörde kaybedilmiş, umutlar Temmuz ayına ertelenmiştir” diyen Çağlayan, “Birbirinden değerli müzisyenlerin, müzik emekçilerinin sahne sanatçılarının aylarca maruz kaldığı şey maalesef artık rasyonellikten uzaklaşmıştır. Müzik ve eğlence sektörü bir kenara atılmamalıdır. Bu bağlamda sektörün sıkıntılı durumunu özetleyen Hakan Altun’un udunun tellerini keserek gerçekleştirmiş olduğu sessiz protestoyu anlamlı buluyorum. 14-15 aydır çalışma imkanı bulamayan müzisyenler psikolojik ve maddi olarak dayanma sınırının eşiğine gelmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığının Twitter hesabında, ‘Müzik Susmasın’ Projesi kapsamındaki proje ile müzik emekçilerine Haziran ayında tek seferde 3  bin TL destek ödemesi yapılacağı açıklanmıştır.15 aydır işsiz olan sektör emekçileri için bu yapılan ve yapılacak olan yardımlar, günü kurtarmak ve az olsa da nefes alınabilmesi için olumlu bir gelişme olsa da, müziğin susmaması için çalması gerekir. Kültürel, sosyal ve eğlence hayatımızdaki yasakların biraz daha esnetilerek ayakta kalma ve yaşam mücadelesi veren müzik emekçilerinin artık yok sayılmadan, alnının teriyle iş yapabilme, çalışabilme şartlarının yerine getirilmesi gerekmektedir” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım