Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin proje yazarı ve ortağı olduğu PROANIM “Probiotics in Animal Husbandry” projesinin ikinci toplantısı Truva Otel’de yapıldı.
Projede Türkiye’den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yanı sıra Balıkesir ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Bulgaristan Stara Zagora Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü, Sırbistan, Moldavya ve Litvanya’dan üniversite araştırma enstitüleri görev alıyor.
Açılış konuşmasını ev sahibi Prof. Kemal Çelik yaptı. Bütün ortaklara katılımları için teşekkürlerini sundu. Eğitim programının hangi tarzda ilerleyeceği hakkında proje ortaklarının görüşlerini aldı. Eğitim programının tamamen Türk ekipçe yapılabileceğini söyledi. Programın dördüncü gününde üniversite gezisi, rektör ziyareti ve şehir turu yapılacağını belirtti.
Proje hakkında bilgi veren Prof. Çelik, projeler sayesinde akademik anlamda her gün yeni bir şey öğrendiğini, burada konuşulacak yeni çalışmaların da katılımcılara yeni pencereler açacağını söyleyerek probiyotiklerle ilgili dört saat süren eğitim çalışmasına geçti.
Sunularında probiyotiklerin insan ve hayvan sağlığında önemli rol oynadığını anlatan Prof.Dr. Kemal Çelik, yoğurt ve peynir altı suyu tüketen insanların özellikle Kafkas ve Balkan bölgelerinde yaşayanların
100 yılı devirdiğini, gelecekte probiyotik sektörünün daha da büyüyeceğini ifade etti.
Mine Tarım