Binadan düşen kolon yandaki kafenin çatısını yıktı...

Barlar Sokağı olarak da bilinen Fetvane Sokak'ta bulunan Eski İdare Mahkemesi binasının yıkım işlemleri devam ederken, binadan düşen kolon yan taraftaki kafenin çatısını yıktı, içeride bulunan bir müşteri hafif yaralandı.

Ağır hasar kaybının oluştuğu kafeteryada can kaybı yaşanmamasının büyük şans olduğunu belirten Baykuş Coffee yetkilisi Mustafa Türker, “Yıkım esnasında hiçbir önlem alınmadı. Kolon çatımıza düştü, büyük bir tehlikeden döndük, can kaybı olmadığına şükrediyoruz” dedi.  

Depreme dayanıksız gerekçesiyle boşaltılan Fetvane Sokak’ta bulunan Eski İdare Mahkemesi binası, geçtiğimiz günlerde yıkılmaya başlandı. Alınan önlemler yetersiz olunca yıkım çalışmaları esnasında düşen kolon binanın bitişiğinde bulunan Baykuş Coffee işletmesinin çatısına düştü.  Kafenin üst katında oturan bir müşteri düşen parça nedeniyle bulunduğu yerde sıkıştı. Ambulansla hastaneye sevk edilen kişinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Olayla ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Mustafa Türker şu ifadeleri kullandı:  “Baykuş Coffee’nin sahibinin babasıyım.  Yandaki bina komple yıkılırken, önlemler alınması noktasında gerek belediyeye, gerek valiliğe haber verdik. 15 gündür devam ediyor yıkım işlemleri.  Hiçbir önlem almadılar. Saat 12:00 sularında çok büyük bir kolon parçası çatıya düştü ve çatıyı çökertti. Allah’tan olay öğleden sonra kafeterya kalabalıkken olmadı.  O esnada üst katta bir müşteri vardı, köşede sıkışmış, bir şey olmadı, ambulans çağırdık. Korkmuştur diye hastaneye gönderdik, herhangi bir yerinde bir şey yok. Torunlar da gelecekti bugün, daha büyük bir felaket yaşanabilirdi.  Şu anda da yetkililer geldi belediyeden, avukat geldi. Fotoğraf çektiler, kontrol ettiler. Büyük bir olaydan döndük, maddi hasar çok, sigortamız var. Karşı taraf büyük ihtimalle karşılayacaktır. Valiliğin binası orası. Can kaybı olmadığına şükrediyoruz. “

Mine Tarım

Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.