Ekmekten, süte, peynirden, ete, bisküvi ürünlerinden, çikolata ve şekerleme çeşitlerine kadar her şeyin zamlandığı ortamda zamlar vatandaşın kabusu olmaya başladı. Sebze fiyatları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artarken domatesteki artış yüzde 142 oldu. Ay başını getirmekte zorlanan vatandaşlar sosyal medyada, “Her yerde zam var” etiketi altında isyan etti. Vatandaşın biri, “Asgari ücrete senede bir kere zam yapmak için komisyonlar kurup, on kere toplantı yaparlar, ama iş tüketici ürünlerine gelince, kimseye sormadan elli kere zam yaparlar. Onun içinde komisyon kursanıza. Onun için de toplantılar yapsanıza” dedi.
A.S:
Asıl gündemimiz ne İmamoğlu'nun yediği balık, ne de küçücük bir çocuğun kin ve öfke ile nefret kusması. Elektrik, motorin, doğalgaza gelen aşırı yüksek zamlar yüzünden tek gündemimiz bu. Cebimizi Oydunuz.
O.B:
Cumhuriyet Halk Partisi‘nin elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçların faturalarından KDV alınmamasına yönelik TBMM ‘ye verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Her yerde zam var, ama birilerinin umurunda değil.
P:
Eskiden insanlar krediyle ev alıp, kira öder gibi ev sahibi olurlardı. Şimdi kira öder gibi elektrik, doğalgaz faturası ödüyorlar.
A:
Arkadaşlar evimle, iş yerim arasında 4 km var sadece işten eve gidip geliyorum 380 TL mazot aldım arabaya, bıktım bu zamlardan.
C:
Asgari ücrete senede bir kere zam yapmak için komisyonlar kurup, 10 kere toplantı yaparlar, ama iş tüketici ürünlerine gelince, kimseye sormadan 50 kere zam yaparlar. Onun içinde komisyon kursanıza. Onun için de toplantılar yapsanıza.
P:
Domates: 15 ? Patates:6 ?
Biber:25 ? Patlıcan:35 ?
Salatalık:15 ? İthal Muz: 25 ?
Elma:10 ? Mandalina:12 ?
N.Y:
Elektriğe önce zam yapıyorlar. 120 liralık fatura 300 lira oluyor. Sonra ‘bu olmaz’ deyip indirime gidiyorlar. Faturanın son hali 278 lira oluyor.
Mine Tarım