Samsun'da kurtuluşun ve başkaldırının sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline yapılan saldırıya tepki yağdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan vatandaşlar saldırıyı kınadı.  Samsun'da Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na halat bağlayıp yıkmaya çalışan iki kişiyi halk engelledi. Anıtın önünde toplanan vatandaşlar insan zinciri oluşturdu. Atatürk Parkı'ndaki anıt çevresinde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, beklemeye başladı. Meşaleler yakan vatandaşlar nöbet tuttu. Çirkin saldırıya Çanakkaleliler de sosyal medyadan tepki gösterdi. Vatandaşlar sonsuza kadar Ata’nın izinden gideceklerinin altını çizerken, bir vatandaş, “Eline ip almış, sözde seni yıkacak ipsiz, milleti ona yüreğinden bağlı Atatürk sanma ki sahipsiz” dedi.
Ülgür Gökhan:
Elbet bir gün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır ama Türk gençliği buna izin vermeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk. İzindeyiz, sonsuza kadar.
Bülent Şarlan:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusudur. Bizler dün olduğu gibi bugün de, yarında Ata’mızın yolunda olacağız. Hain saldırılar bizi Ata’mızın yolundan asla döndüremez. 
Özgür Şimşek:
Eline ip almış, sözde seni yıkacak ipsiz, milleti ona yüreğinden bağlı, Atatürk sanma ki sahipsiz.
Ömer Ar:
Dün, bugün, yarın hayatımın her anında varsın Atam.
Adnan İlter:
Ülkemizin kurucusuna saldırarak bir şeyler elde edebileceğini sanan zavallılar, periyodik olarak sahneye çıkıyorlar. Bir anıt heykele, bir büste saldırarak acizliklerini sergiliyorlar. Zavallılıktan doğan bu hadsizlikler, kendilerine hiç bir engel oluşturmayan kanunsuzluklardan beslendikçe, böyle arada bir görünüp kaybolurlar ama, asıl önemli olan, bu hadsizliklere alan açan, imkân sağlayanların, güçlerinin ellerinden alınmasıdır.
Yasin Hacımusalar:
Samsun İlkadım Cumhuriyet Meyanındaki Atatürk Onur Anıtına yapılan saldırıyı kınıyoruz.
Mert Uygun:
Atam rahat uyu. Bayramiç halkı sonsuza dek seninle.
Rıdvan İpek:
Elbet bir gün beni unutturmaya çalışanlar olacaktır ama Türk gençliği buna izin vermeyecektir ''
Yedi düvele meydan okuyan canım Ata’m emanetin, emanetimizdir.
Mine Tarım