Motorindeki bu zam sağanağı durmadığı sürece akaryakıta yapılan her zammın çarşı, pazara etki edeceğini ifade eden Çanakkaleli CHP’li Vekiller Av. Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, “Milletin dayanacak takati kalmadı. Ülke yönetilmiyor, savruluyor” derken vatandaşlar ise, “Bu fiyatla çiftçi üretemez, nakliyeci kontak kapatır, tarımda tamamen dışa bağımlı bir ülke olunca meyve sebze fiyatları ne olacak? Gıda fiyatları daha da katlanır” dediler.
Vatandaşlar sosyal medyada zam etiketi altında düşüncelerini şu şekilde belirtti:
 
Özgür Ceylan:
 
Zamlar akla zarar bir hal aldı. Mazot 15.50 TL'ye dayandı da milletin dayanacak takati kalmadı. Hemen seçim kararı alın. Zam, zam. Yetti be, millet bu çileye son verecek. Korkunun ecele faydası yok.
Muharrem Erkek:

Maalesef yapabilecekleri tek şey “zam” artık. Ülkemiz yönetilmiyor, savruluyor!
V.O:

Özellikle mazot fiyatlarındaki artış her ürüne istisnasız zam olarak döner bu değişmez kuraldır. Şu an lojistik maliyetleri uçtu, kamyon ve TIR sahipleri çalışmak istemiyor ve firmalar da artık günlük fiyat vermeye başladı. En azından nakliyeye vergi desteği lazım.
Y.A:
Üretici enflasyonunun yüzde 90 olduğu bir ülkede, üretim maliyetlerini direkt olarak etkileyen akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarının bu kadar yüksek olması enflasyonu daha da tırmandırmaktadır. Motorine bu gece 0.80 TL daha zam geldi. Millet ne hâldedir? Hükümet farkında mı?
G.A.İ:
Gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 80 kuruş zam yapıldı. 1 litre mazot 1 Euro'ya dayandı.  Bu fiyatla çiftçi üretemez, nakliyeci kontak kapatır, gıda fiyatları daha da katlanır.
A.A:
 Motorine 80 kuruş daha zam geldi. Böylece motorin 15.50 TL oldu. Mazot kullanmak zorunda olan, gübreyi yüzde 400 zamlı alan çiftçi ne yapacak? Nasıl tarlasına ekecek? Tarımda tamamen dışa bağımlı bir ülke olunca meyve sebze fiyatları ne olacak?
A.G:
Akaryakıt fiyatları birkaç ay içinde yüzde 100 zamla 2 katına çıktı. Vatandaş için araba almak hayal olduğu için pek tepki çekmiyor ama bu durum önümüzdeki dönem de iğneden ipliğe her şeye zam gelecek demek. Zira her şeyin maliyetini artıyor.”
Mine Tarım