Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar, İstanbul'da miting düzenledi. Maltepe'de düzenlenen mitinge Çanakkale EYT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan ve üyeleri de katıldı.

Mitinge katılım yoğun olurken, vatandaşların elinde taşıdığı pankartlar dikkati çekti. Miting ile ilgili bilgi veren Murat Çağlayan, “Bin bir çiçekli Anadolu gibiydi EYT meydanı. Üzerimize düşen sorumluk ve bunun bilinciyle, hem kendi hem de çocuklarımızın geleceği için anamızın ak sütü kadar helal olan haklarımızın iadesi için yollara düştük, yine milyonlar olduk Maltepe'den seslendik. Miting Meydanında katılımlarıyla bizlere destek veren ve hakkına sahip çıkan tüm kaderdaşlarımıza, siyasi parti ve temsilcilerine, sendikalar ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Bizler lütuf değil anayasal hakkımızın iadesini talep ediyoruz. Edirne den Kars'a eğer adalet varsa çıksın artık bu yasa. Duysun Artık Ankara” dedi.

Prim gün sayısını doldurup yaşı doldurmayı bekleyen emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu çağrı yaptı. Bu çağrının üzerine  Maltepe Etkinlik Alanı’nda buluşan binlerce vatandaş, miting alanını tıklım tıklım doldurdu. Seslerini duyurmak için Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelenler, slogan atarak pankart açtı. Muharrem İnce'nin yer aldığı mitingde, üzerinde "EYT" yazan bayraklar sallandı.
Şenay Azman