İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığının 2022 yılını “Tatbikat Yılı” olarak ilan etmesi nedeni ile Çanakkale Belediyesi de dün sabah saatlerinde deprem Anı  ve deprem sonrası Tahliye ve güvenli toplanma alanı tatbikatı gerçekleştirdi. 

anakkale Belediyesi şu anki  Hizmet Binasında gerçekleştirilen tatbikata AKUT Çanakkale Ekibi de gözlemci olarak katıldı. Sabah saat 10.00’ da çalan sirenler ile başlayan tatbikatta, belediye binası içerisinde depreme yakalanan  Belediye Çalışanları deprem boyunca  bulundukları alanlarda ÇÖK-KAPAN-TUTUN pozisyonunu uygulayarak  depremin geçmesini beklediler sarsıntının geçmesini beklediler.

DEPREM SONRASI TAHLİYE TATBİKATI VARDI
Depremin sonlanması ile birlikte sona ÇÖK-KAPAN-KURTUL pozisyonundaki Belediye Çalışanları  zemin kattan başlayarak sırayla Belediye binasının katları tahliye kuralları çerçevesinde boşalttılar. Deprem sonrasında Belediye binasını boşaltan belediye çalışanları Belediye binasının yanında bulunan Sarıçay Afet ve Acil Durum Toplanma alanında toplandı.  Tatbikatta deprem sırasında belediye binasında yaralanan bir personele de kurtarma ve ilk yardım ekipleri ilk müdahaleyi yaparak  yaralıyı belediye personelini belediye binasından çıkardı. Yaralı personel binadan çıkarıldıktan sonra güvenli alanda bulunan 112 ambulansına götürüldü.
Şenay Azman