Törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Başhekim Prof. Dr. Hasan Ali Kiraz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, Hastane Başmüdürü Serap Yontar, hastane yönetimi akademisyenler ve idari personel katıldılar.
Özellikle vurgun yiyen dalgıçların tedavisi için hayati önem taşıyan Hiperbarik Ünitesi, dalış hastalıklarının tedavisinde, yaraların tedavisinde ve karbon monoksit zehirlenmelerinde hayati role sahip. Hiperbarik Ünitesinin yeniden faaliyete geçmesi sebebiyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale’nin dalış bölgesi olduğuna dikkat çekerek: “Bugün hizmete açılan bu ünite pek çok alanda büyük öneme sahip. Çanakkale bir dalış bölgesi ve bu cihaz sayesinde her türlü dalış hastalıklarını tedavi etmek mümkün. Böylelikle başka şehirlere hasta sevk etmek durumunda kalmayacağız. Diliyoruz ki bu cihaza hiç ihtiyaç duymayız ama olası bir hastalık durumunda tam teşekküllü olarak hazırız artık” diyerek ünitenin yeniden hizmete alınmasına katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.
Etkinlikte konuşan Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uygulamaları ABD Başkanı Doç. Dr. Şefika Kökpınar, hiperbarik oksijen tedavisinin nasıl olduğunu anlattı ve ünitenin hizmete alınması sürecine dair bilgilendirmelerde bulundu. ÇOMÜ’de hizmete alınan Hiperbarik Ünitesinin en önemli özelliklerinden birinin eski usul tek kişilik odalar yerine çoklu basınç odası olduğunu belirten Dr. Şefika Kökpınar “Çanakkale gibi bir boğaz kentinde bu ünite çok önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Bu bağlamda ünitenin açılmasında emek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi