Görüşmede asgari ücret, emeklilerin durumu, EYT ve taşeron konuları gündeme geldi, artan enflasyon ve hayata pahalılığı altında ezilen asgari ücretliler görüşmenin ardından zam beklentisi içine girdiler.
 
Zam gelse de alım gücü düzelmediği sürece geçim sıkıntısı yaşamaya devam edeceklerini belirten vatandaşlar sosyal medyada tepki göstererek, “Asgari ücretin artması, akabinde zamların gelmesi, kısır bir döngü. Bugün asgari ücreti arttırıyorlar, yarın zamları bildiriyorlar. Kısacası kaşık ile verdiklerini kepçe ile geri alıyorlar. Asgari ücret insanların boğazlarına fermuar vurmayacak şekilde olmalı, en azından insanlar geçimini sağlamalı. Asgari ücret 10 bin TL olsa ne yazar? Önemli olan alım gücü. Asgari ücretli çalışanın birinin ev alabilmesi için 180 yıl çalışması gerekiyor” dediler.
 "Şartlar öyle getirdi ki, bırakın aralık ayını, haziranı bile bulduğunda insanlar alım gücünü kaybetti" diyen Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Cumhurbaşkanı 'Ben her şeyin farkındayım, ne olduğunu biliyorum' dedi. Güzel bir görüşme oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler" dedi.
Atalay, şu ifadeleri kullandı: “İki gün evvel randevu istedik. Çalışma hayatındaki sorunlarla ilgili bugün kendisiyle konuşma imkanı bulduk. Gündemde asgari ücret, emeklilerin durumu, EYT var. Her konuyu A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk. Sayın cumhurbaşkanımız, önümüzdeki günlerde çalışma bakanıyla, bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını, bununla ilgili önümüzdeki günlerde bize haber vereceğini söyledi. Hangi noktaya geldik diye bir rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, dar ve sabit gelirlinin alım gücünün düştüğünü, emeklinin durumunun ortada olduğunu A'dan Z'ye anlattık. Cumhurbaşkanı, “Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde çalışma yapıyoruz. Size de kamuoyuna da bilgi vereceğiz” dediler. Ortada bir rakam yok ama asgari ücretin ocak ayındaki alım gücüyle şu andaki alım gücünü, emeklilerin maaşını konuştuk.
“ŞARTLAR ÖYLE GETİRDİ Kİ, BIRAKIN ARALIK AYINI HAZİRANDA ALIM GÜCÜ KAYBOLDU”
Vatandaşın alım gücünün düşmesine ve asgari ücrette artış görüşmelerinin şimdiden başlamasına dikkat çeken Atalay, “Bugüne kadar biz aralık ayının dışında asgari ücreti toplamadık. Şartlar öyle getirdi ki, bırakın aralık ayını, haziranı bile bulduğunda insanlar alım gücünü kaybetti” dedi. Erdoğan ile görüşmesine ilişkin Atalay, “Güzel müspet bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanı ‘Ben her şeyin farkındayım, ne olduğunu biliyorum’ dedi. Güzel bir görüşme oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler” ifadelerini kullandı.
 “TOPLUMU MEMNUN EDECEK BİR ŞEY OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Asgari ücret miktarıyla ilgili de Atalay, “Benim aklımdaki rakam çok güzel. Her şeyi söylerim. 10 bin de söylerim ama öyle değil. Söylediğinle aldığın arasında bir uyum olması lazım. İş verenlerin büyük bölümü asgari ücretin artmasını istemiyor. Asgari ücret artsın ama artan tarafını devlet karşılasın' diyorlar. İşin kolay yanı o. Biz burada insanların cebine ne girecek ona bakıyoruz. Bununla ilgili toplumu memnun edecek bir şey olur diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Gelişmeleri takip eden vatandaşlar da sosyal medyadan görüşlerini ş u şekilde ifade ettiler:
M.M:
Petrol düşse de zam yapan, faizler düşünce fiyatları artıran, her durumda fırsatçılık yapanlar varken Asgari ücret bugün 20.000 TL olsa yarın bir bisküvi 50 TL olur.
V:
Asgari ücreti arttırmak çözüm değil. Gelen zamları durdurun artık, paramız her geçen gün değer kaybediyor alım gücümüz düşüyor. Türkiye’nin neredeyse %80 i asgari ücrete çalışıyor asgari ücret 1 arttıkça zamlarda 3-4 artıyor şu matematiği gerçekten görmüyor olamazsınız.
Ö.E:
3 dil bilen öğretmenin pazarcılık yaptığı, iki cümle kuramayanların vekil olup, 28 Bin TL maaş alarak yönettiği ülkede tek gündem doğal olarak ekonomi.
N.B:
Asgari ücrete enflasyon zammı yapılacaksa; memur ve emeklisinin de taban maaşlarına enflasyon zammı eklenmelidir.
B.K:
Asgari ücret artacak diye sevinenlere de şaşıyorum. Bu bir müjde değil ki olsa olsa yeni zamların habercisi. Amiyane bir tabir olacak ama kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor.
S.Ö:


Asgari yükselse de bu insanları kurtarmayacak veya rahatlatmayacak çünkü zamlar devam edecek ve o asgari de bir önceki gibi değer kaybetmeye devam edecek.
L:


Bugün asgari ücret ile çalışan bir kardeşimiz diyor ki 2bin kira, 1000 lira elektrik su doğalgaz  kalır 1250 nasıl geçineceğim abi diyor yazıklar olsun bu düzene.
M:
Aynı nakarat, hep aynı aynı, yarısı bayat , hep aynı aynı.
B:


Asgari ücrete zam falan yapmayın, yapılan her zamdan sonra her şeye zam yapılıyor daha da beter oluyoruz.
E.V.G:
Asgari ücret 10.000 TL olsa ne yazar? Önemli olan alım gücü.
U.E:
Asgari ücretli çalışanın birinin ev alabilmesi için 180 yıl çalışması gerekiyormuş bence ekonomi iyi ömür kısa.
T:
İnsanların boğazlarına fermuar vurmayacak şekilde olmalı en azından insanlar geçimini sağlamalı ve sarf ettikleri hakları almalı.
T:


Asgari ücret arttırılsın. Her gün zamlarla uyanıp bugün neye zam geldi diye düşünmekten psikolojim bozuldu.
S:


Asgari ücretin artması, akabinde zamların gelmesi, kısır bir döngü ve güzel bir göz boyama taktiğidir bu ülkede. Bugün asgarî ücreti arttırıyorlar yarın zamları bildiriyorlar. Kısacası kaşık ile verdiklerini kepçe ile geri alıyorlar.
AC:
Asgari ücrete zam yapsalar 2 gün sonra tüm ürünlere aynı oranda zam yapılacak. Yani bir şey değişmeyecek.
E:

Asgari ücrete iyi bir zam gelsin, emekli maaşları da açlık sınırının üstünde olsun diyelim ama maaş zamlarının yapıldığı gibi o farklara malum diğer artışlar yüzünden göz diken bir piyasamız var onu ne yapacağız?
Y:


Asgari ücrete 1000 TL zam yolda, ama hemen sevinmeyin çünkü akabinde zam fırtınası şiddetini artıracak.
K.T:
Asgari ücret ile asgari yaşam arasında müthiş bir uçurum oluştu.
Mine Tarım