Konuyla ilgili Çanakkale Belediyesi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı; “Prof. S. Sibel Sevim lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde 1989 yılında bitirdi. 1991 yılında yüksek lisans eğitimini,1994 yılında sanatta yeterliğini Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. 2005 yılında Profesör oldu.
 
Hollanda, İngiltere, Letonya, Tunus, Almanya, İtalya, Küba, İspanya, Lituanya, Avusturya, Kore, Moldova, Estonya, A.B.D. Japonya, Çin, Meksika, Avustralya, Hindistan, Taiwan, Güney Afrika, Romanya, Hırvatistan, Sırbistan, Peru gibi ülkelerde çalışmaları ve projeleri ile ilgili sunumlar, workshoplar yaparak çeşitli organizasyonlara katıldı. Eserleri bu ülkelerin resmi ve özel koleksiyonlarında yer almakta olup, bulunduğu ülkelerin seramik merkezlerinde incelemelerde bulundu ve eserlerini sergiledi. Seramik atıklarla gerçekleştirmiş olduğu “ÇAĞDAŞ SERAMİK PARKI”, BEBKA Projesi ile sanat adına Eskişehir’e kamusal alan kazandırdı. Bu projesi ve yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak “International Keramiktage, Oldenburg” onur sanatçısı olarak davet edildi. Almanya’nın yanı sıra ABD, Japonya, Kore, Çin ve Avustralya gibi ülkelere projelerini sunmak üzere davet edildi. 18 kişisel sergi; 110’a yakın karma sergiye katılan sanatçı hakkında birçok röportaj bulunmaktadır.
 
Alanı ile ilgili iki kitabı bulunan Prof. Sibel SEVİM’in “Seramik: Dekorlar ve Uygulama Teknikleri” isimli kitabı, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülüne layık görüldü. Ayrıca çok sayıda makale ve bildirileri ulusal, uluslararası dergilerde ve bildiriler kitabında yer almıştır. Yurtdışı ve yurtiçinde çeşitli resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçının seramik alanında beş ödülü bulunmaktadır. 2007-2013 yılları arası Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölüm Başkanlığı, 2011-2017 yılları arası Anadolu Üniversitesi Güzel sanatlar Enstitü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. S. Sibel SEVİM, Uluslararası Seramik Akademisi IAC ve NCECA-USA üyesidir.
 
Sanatçı eserleri hakkındaki manifestoda “Sanat insanla var olarak günümüze kadar gelmiştir. Sanatçının amacı da yaşamın içinde bulunmasıdır. Sanat; bazen heykel olmuş, bazen resim, bazen de şiir… Güzel olan, olması gerektiği gibi gereken yerde olmasıdır. Akademisyen seramik sanatçısı olarak seramik sanatımı çeşitli formlar, duvar elemanları ve kullanım formları olarak üretmekteyim. Ancak 35 yıllık üretim sürecinden sonra son iki yılda; neolitik dönemden günümüze kadar gelen ve çok önemli uygarlıkların tanıklığını yapan, dünyanın oluşumundaki ateş-su-hava-toprak gibi elementlerin bileşimi ile oluşan seramik sanatının büyülü aura’sını bedenlerle buluşturmak istedim. Üretmiş olduğum seramik heykel ve formlarımı küçülterek insanların gerdanlarına kondurmak, onları; parmaklarında zamanın tanıklığına sunmak, zamanın tanıklığına sunarken seramiğin bin bir renginin insanları sarmasını ve tenle temas ederek özlere ve ruhlara işlemek istedim. Üretmiş olduğum takılarda; geçmişle geleceği aklında, duygusunda, bedeninde buluşturan ve bunu varlığına katan yüksek medeniyetlerden gelen kadınların yanı sıra; güzelliğine, zamansızlığına, kültürüne ve güçlü kimliğine inanan, yaşsız ancak geçmiş medeniyetlerin bilgeliğini taşıyacak kadar olgun kadınları da hedeflemekteyim.” demektedir.”
 


Kaynak: Haber Merkezi