Buradaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, kentlilerin de hem butik-markete bağışta bulunabileceğini hem de marketteki çalışmalara gönüllü olarak katılabileceklerini kaydetti. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çok sayıda ili etkileyen depremin sonrasında Çanakkale Belediyesi ilgili makamlarla organize bir şekilde, kentlilerin de büyük katkısı ile çok sayıda yardım malzemelerini kamyon ve tırlar aracılığıyla bölgeye göndererek, ülke genelindeki seferberliğe katkı sunmuştu. Aradan geçen bir haftanın ardından ise depremzede yurttaşlarımız ülkenin farklı illerine olduğu gibi Çanakkale'ye de gelerek çeşitli otel ve yurtlarda konaklamaya başladı. Bu durum ile birlikte daha önce bölgeye gönderilecek yardım malzemelerinin hazırlandığı Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi, hızlı bir çalışma ile butik-markete dönüştürüldü. Belediye çalışanlarının ve gönüllü kentlilerin hizmet verdiği butik-markette çocuk ve yetişkin iç-dış giyim, mont, ayakkabı, bot, hijyen malzemeleri, temel gıda malzemeleri ile çocuklar için oyuncak ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çeşitli bölümler yer alıyor. Kentimizde bulunan depremzede yurttaşlarımız ise Merkeze gelerek butik-marketten ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

ODALARIMIZI ÇANAKKALE’YE GELEN DEPREMZEDELERİN İHTİYACINI ALMASI İÇİN MİNİ MARKETLERE DÖNÜŞTÜRDÜK
Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar da yapmış olduğu açıklamada, “Günlerdir Çanakkale halkımız, Belediyemiz, Valiliğimiz, AFAD Müdürlüğü olarak hep beraber bölgeye seferber olduk. Öncelikle bölgedeki ihtiyaçları göndermeye yoğunlaştık. Tırlar dolusu yardım malzemesi bölgeye gitti. Çok şükür ki hepsi de sağlıkla ulaştı ve de gerçekten ihtiyaca yarayacak şekilde dağıtımı da yapıldı. Şimdi ise şöyle bir gelişme oldu; artık afet bölgesindeki yurttaşlar Çanakkale'ye de gelmeye başladılar. AFAD Müdürlüğü ve Valiliğimiz aracılığıyla çeşitli otellerde, yurtlarda konaklatılmaya başlandılar. Dolayısıyla burada konaklayan insanların ihtiyaçları oluşmaya başladı ve bu durum bizim merkezimize de yansıdı. Biz de kendimizi yeniden organize ettik ve odaları mini marketlere dönüştürdük. Buraya gelen bir depremzede, ailesiyle birlikte geliyor, biz onların kaydını alıyoruz ardından neye ihtiyaçları varsa alabiliyorlar. Belediye çalışanlarımız ve gönüllülerimiz ihtiyaç duyulan malzemeleri ailelere teslim ediyorlar” dedi.

KENTLİLERİMİZ BAĞIŞ YAPABİLİR, GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞABİLİR
Ünüvar, oluşturulan butik-market için bağışların önemli olduğunun altını çizerek, “Dolayısıyla bu birimde artık gerçekten kullanılmamış ayakkabı, çocuk ayakkabısı, çocuk montu, iç çamaşırı, kıyafet ve hatta oyuncaklara ihtiyacımız var. Oyuncak biliyorsunuz çocuklar için birincil ihtiyaçtır. Eğer yardım yapmak isteyenler varsa bizzat gelip kendileri de görebilirler, hatta burada gönüllü olarak çalışabilirler. Ve gelen depremzedelere kendileri de bu ihtiyaçları verebilirler” diye konuştu.

BUTİK-MARKETTE ÖNCELİKLİ İHTİYAÇLAR KARŞILANMAYA ÇALIŞILIYOR
Butik-markete ilişkin bilgiler de veren Başkan Yardımcısı Ünüvar, “Butik-marketimizin çocuk odasında, aileler diğer alanlarda ihtiyaçlarını karşılarken çocukları burada zaman geçirebiliyor, belki havaları değişiyor. Ardından ihtiyaç duydukları oyuncak varsa alıp götürebiliyorlar. Oyuncak da çok önemli bir ihtiyaç. Bunun yanında kırtasiye malzemeleri de öyle. İsteyen vatandaşlarımız bu tür malzemeleri de buraya bağışlayabilirler. Giysi odamızda da belediye çalışanlarımız ve gönüllülerimiz yetişkin giysilerini kategorize ettiler. Depremzedelerimiz buradan gelerek ihtiyaçlarını alabiliyorlar. Öte yandan, gıda marketimiz ve hijyen malzemelerinin bulunduğu bölümlerimiz de var” dedi.

GÜNCEL İHTİYAÇ LİSTESİNDE NELER VAR?
Ünüvar, kentimize deprem bölgesinden gelen yurttaşlar için bağışların önemli olduğuna vurgu yaparak, kahvaltılık gıda ürünleri, mutfak malzemesi (tencere, tava, tabak, çatal, kaşık vb) kadın, erkek, çocuk iç çamaşırı (kullanılmamış), kadın, erkek, çocuk pijama (kullanılmamış), çocuk mont, ısıtıcı-soba, hijyen malzemesi (şampuan, diş macunu) gibi malzemelerin öncelikli ihtiyaç listesinde olduğunu kaydederek, kentlilerin bu yönde bağış yapabileceklerini belirtti.

DAYANIŞMA UZUN SOLUKLU OLACAK
Destek veren herkese teşekkürlerini sunan Ünüvar, dayanışmanın devam etmesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Bu dayanışma uzun soluklu olacak. Vatandaşlarımıza el birliğiyle destek olacağımızı biliyorum. Altın Yıllar Yaşam Merkezimize herkesi bekliyorum. Kentlilerimiz gelerek hem kendileri burayı görebilirler hem ihtiyaçların neler olduğunu görebilirler. Hatta kapılarını açabilirler. Boşta olan evleri varsa yerleşim için bize başvurabilirler, AFAD'a başvurabilirler. Biz o bölgeden gelen insanlara evimizi, kapımızı, yüreğimizi açmak zorundayız, açıyoruz da… Herkese desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Altın Yıllar Yaşam Merkezinde oluşturulan butik-markete belirtilen ihtiyaçlar doğrultusundaki yardımlar her gün 08.30-21.00 saatleri arasında yapılabiliyor. 

Haber Merkezi