Enkaz altında kalanları arama kurtarma çalışmalarında neredeyse sonlandırıldı. Depremin yıktığı illerde u illerin ilçelerinde köylerinde enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ediyor. Depremin 14. Gününde depremde büyük yıkım yaşayan İllerde depremden sağ kurtulanlar içinde barınma, ısınma, sıcak yemek, hijyen ve ihtiyaç malzemeleri sorunlarının çözümü için tüm Türkiye seferber olmaya devam ediyor. Deprem bölgelerine barınma için çadır ve konteynerler kurulurken depremzedelerin sıcak yemek hijyen ve tuvalet sorunları da yapılan yardımlar ve bölgedeki çalışmalar ile giderilmeye devam ediliyor. Deprem bölgesine yapılan yardımlar kapsamında Yenicede de yenice belediyesi ve kaymakamlığı ortaklığında deprem yardımı toplama çalışmaları da devam ediyor. Yenice kaymakamlığı Yenice halkının deprem bölgesine göndermek istediği yardımları spor salonu ve depolarda tasnif etti ve tırlara yükleyerek Deprem bölgesine gönderdi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYVANLAR İÇİN YEM YARDIMI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ
Yenice Kaymakamlığı Yenice halkının deprem yardımlarını toplayarak deprem bölgesine göndermek için Çalışmalara devem edilirken, Yenice Davutköy Köyünden deprem bölgesine bir kamyon hayvan yemi yardımı gönderildi. Yenice’ de duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımızın deprem bölgesine yardımları sürüyor. Gıda ve giyim yardımları ile dolu konteyner yüklü iki tırımız daha yola çıktı.

SU SATIP KAZANDIKLARI PARAYI DEPREMZEDELERE GÖNDERDİLER
Yenicede örnek gösterilecek “ Bravo Çocuklar “ denecek bir yardım yapıldı. Su satan Göktuğ, Mete ve Eylül isimli çocuklar satıştan kazandıkları parayı ve harçlıklarını deprem bölgesine gönderdi. Yenice Kaymakamı Musa Göktaş harçlıkları ile aldıkları suları satarak kazandıkları parayı depremzedelere bağışlayan Göktuğ, Mete ve Eylül’ü makamında kabul etti ve duyarlı davranışları için öğrencilere teşekkür etti.

KAYMAKAM GÖKTAŞ, YENİCİYE GELEN DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ 
Kaymakamımız Musa GÖKTAŞ depremzedeler Kahramanmaraş/Pazarcık’tan Seyvan Köyümüze gelen Demirel Ailesi, Adıyaman’dan ilçemize gelen Yıldız Ailesi ve Malatya/Doğanşehir’den ilçemize gelen Evran Ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Ogün inal