Lapseki’de kendisi küçük ama yüreği kocaman lan Hatice deprem bölgesindeki yaşıtlarının üşüdüğünü televizyonlardan gördü ve hemen harekete geçti. Biriktirdiği tüm harçlığı ile deprem bölgesindeki çocuklara gönderilmek üzere eldiven, atkı ve minik bebeklere de mama alıp bu malzemeleri kolileyerek Lapseki Belediyesi deprem yardımı toplama deposuna götürdü ve Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaza deprem bölgesine götürülmek üzere teslim etti.

YILMAZ “ 12. YARDIM TIRIMIZ HATAY’IN İLÇELERİNE ULAŞTI”
Cumhuriyet Tarihinin en büyük deprem felaketinde depremin vurduğu 10 ilde depremin yaraları sarılmaya çalışıyor. Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için Tüm Türkiye’de seferberlik ilan edilirken depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinin acil ihtiyaçlarının karşılanması için yardım kampanyası başlatan Küçükkuyu Belediyesi, Küçükkuyu halkının deprem yardımlarını topladı ve deprem bölgesine gönderdi . Deprem bölgesinden kötü haberlerde gelmeye devam ediyor. Depremin neden olduğu can kayıpları artmaya devam ediyor. Deprem felaketinde can kaybı 40 bine yaklaştı. 50 bini aşkın binanın hasar gördüğü,  40 bine yakın  insanın hayatını kaybettiği ve 80 bini aşan yaralı sayısının meydana geldiği 10 ilin adeta yıkıldığı deprem bölgesinde, çadırkent ve konteyner kentler kurulmaya devam ederken Türkiye’nin dört bir yanından da deprem bölgesine yardımlar gelmeye devam ediyor. Depremin il gününden bugüne kadar Lapseki halkının depremzedeler için yaptığı yardımları tasnif ederek deprem bölgesine gönderen Lapseki belediyesinde 12. Yardım tırı’ da deprem bölgesine ulaştı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılma sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12 tır dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine göndermek için yardım yapan Lapseki halkına teşekkür ederek paylaşımında “Belediyemiz tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında vatandaşlarımızın desteği ile yola çıkan içerisinde deprem çadırı, banyo ve tuvalet bulunan 12. aracımız Arsuz, Antakya, Kırıkhan, Payas ilçelerine ulaştı. Tüm Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
DUYGULANDIRAN DEPREM YARDIMI
Lapseki Belediyesi, 10 ili adeta yıkan deprem bölgesine de bulunan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için deprem yardımlarını toplayıp bölgeye göndermeye devam ediyor. Lapseki Belediyesi tarafından deprem yardımlarının toplandığı depoya gelen Hatice Elzem isimli kız çocuğu büyük alkış aldı ve duyarlı davran ışı ile çok önemli bir örnek oldu. Hatice Elzem Biriktirdiği Tüm harçlığı ile İçinde bere eldiven gibi eşyaların bulunduğu minik yardım kolisini depremzedelere ulaştırılmak üzere Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a teslim etti. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada “Biriktirdiği tüm harçlığıyla deprem bölgesine yardım kolisi hazırlayıp deprem bölgesine gönderilmek üzere bana teslim etti. Mink kızımızın bu davranışından dolayı kendisini kutluyorum. Minik kızımızın bu davranışı aynı zamanda örnekte olacaktır. Alkışlar sana,  Allah senden razı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Şenay Azman