Akşener’in sert açıklamaların ardından altılı masanın dağıldığı yorumları yapılmıştı. Yaşanan gelimleler de Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının hafta başında Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda açıklanacağı ile ilgili daha önce alınan kararın geçerli olduğu duyuruldu.  5 siyasi partinin toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Toplantıya katılıp Katılmayacağı merak konusu oldu. Tüm bu gelişmeler yaşanırken İstanbul Büyük şehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı mahsur Yavaş İYİ Parti Genel Başkanı merak Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezinde ziyaret ederek kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Akşener masaya geri dönmek için İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak görevlendirmesi teklifini yaptı. Bu gelişme Akşener’in masaya dönebileceği ihtimalini güçlendirdi. Ankara’da baş döndüren siyasi trafiğin ardından Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayı krizi çözüldü. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katılımıyla yapılan 6'lı masa toplantısı 4,5 saat sürdü. Toplantının ardından ittifakın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Millet İttifakı'nın diğer genel başkanları, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin 12 maddeden oluşan yol haritası’ da açıklandı. Metinde ise İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanabileceği ifadesi yer aldı.

TARİHİ AÇIKLAMA İÇİN CHP GENEL MERKEZİNDEYDİLER
Ankara’da baş döndüren siyasi gelişmeler yaşanırken Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanın adayının açıklanacağı toplantı için Çanakkaleli belediye Başkanları Cumhuriyet Halk Partililer Ankara’ya akın etti. Millet İttifakının Cumhurbaşkanının açıklanacağı tarihi an için CHP Genel Merkezine giden CHP’liler açıklamayı bekledi. Tarihi açıklamaya tanıklık etmek isteyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Eski İl Başkanlarından İsmet Güneşhan,  Çanakkale Belediyesi Belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Erdal Gezen, CHP’li belediye meclis üyeleri, CHP Çanakkale İl Genel Meclisi üyeleri,  Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar CHP Genel merkezinde Cumhurbaşkanı Adayı ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezinde yapacağı açıklamayı beklediler. CHP’liler CHP Genel Merkezindeki tarihi anlara tanıklık etmiş oldular.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İLE DESTEK VERDİLER
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı açıklamasının yapılacağı Saadet Partisi Genel merkezi önü ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezindeki tarihi konuşmasına şahitlik etmek için Ankara’ya giden CHP’li Belediye Başkanları, il Başkanları belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri saadet Partisi Ev sahipliğinde yapılan ve 4,5 sat süren toplantının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklamasının ardından tarihi ana tanıklık etmek isteyen Çanakkale’li CHP’liler sosyal medya hesaplarından Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mesajları paylaşımları yaptılar.  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Adalete, demokrasiye, özgürlüğe ve hatta gülmeye, mutlu olmaya susamış milyonlarız. Yarınların umut dolu olacak, yarınların güzel olacak Türkiye’m. Teşekkürler Altılı Masa Kararlılıkla #GeliyorGelmekteOlan”,  Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan “Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Birleşe birleşe kazanıyoruz…”, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Belediyesi Belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen “13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu…”, CHP Eski İl Başkanlarından İsmet Güneşhan” Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde hak, hukuk ve adalet yolunda birleşerek aydınlık bir geleceğe adım atacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu!”,  CHP Çanakkale il Başkanı Sabiha Güler Koçer “Birleştirici ve yapıcı güç Milletin Sesi, Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu milyonların umudu oldu…” paylaşımlarını yaparak Hem Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiler hem de CHP Genel Merkezi önündeki tarihi açıklamaya tanıklık ettiler.
Ogün İnal