Özellikle Ayvacık’ ta yaşamak için harekete geçen vatandaşlar Ayvacık’ ta arsa konut fiyatlarının artmasına neden oldu. Bir ara talebin yavaşladığı Ayvacık’ta özellikle yaşanan deprem felaketinin ardından konut ve arsa talebi tavan yaptı.

KALABALIK ŞEHİRLERDEN BUNALANLARIN KAÇIŞ NOKTASI
Çanakkale’nin mitolojisi tarihi kentleri, mavi bayraklı denizi, kumsalları ve temiz havası ile gözbebeği olan Ayvacık’a, Çanakkale dışından gelen vatandaşları ilgisini her geçen gün artmaya devam ediyor. Sakinliği ile yaşanacak yerler arasında bulunan Ayvacık’ta, Türkiye’nin önemli işadamları, sanatçılar, ünlüler ve turizmcileri, 3 yıldır arazi, arsa ve köy evi satın alıyor. 3 yıl boyunca Ayvacık’a olan talep her geçen gün artarken, son 6 aydır ise taleplerde azalma yaşanmıştı. Ayvacık-Küçükkuyu arasında hizmete giren tüneller ile ulaşımında hızlandığı Ayvacık, büyükşehirlerin kalabalığından kurtulmak isteyen vatandaşların tercihi haline geldi. Özellikle Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Ayvacık’a olan ilgi daha da arttı.

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ OLDU
86 kilometrelik sahil şeridi bulunan Ayvacık ilçesi, son yıllarda yatırımcıların adeta gözdesi durumunda. Her geçen gün talebin arttığı ilçede arazi fiyatları da son yıllarda 4-5 kat arttı. Doğası, tarihi, konumu ve havası ile Ayvacık, dünyada sayılı yerlerden biri. Dünyada az bölgeye nasip olan bu özellikleri barındıran Ayvacık, son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Ayvacık bölgesi; Çanakkale Boğazı, Kazdağları, Assos, Küçükkuyu bölgesi ve verimli tarım toprakları ile il ayrı bir yere sahip. Ayrıca Behram, Yeşilyurt, Adatepe, Büyükhusun gibi köyler tarihi ve taş mimarileriyle Türkiye’de de ünlü köyler. Kuzey Ege Denizi’ne de kıyısı olan ilçemiz yatırımcıların da gözde merkezi haline dönüşüyor.

TEK KATLI YAZLIK VE VİLLA YAPILABİLECEK ARSALARA YÜKSEK TALEP VAR
Ayvacık’ın Köylerde bulunan arsa ve arazilere yüksek talep var. Ayvacık çevresindeki köylerde arsa ve arazi fiyatları da son yıllarda katlanarak artmaya başladı. 20-30 bin lira olan köy arsaları son zamanlarda gören talepler sonrasında 1 milyonun üzerine kadar çıktı. Arsa ve arazilere yüksel talep sonrasında fiyatlar da taleple ile beraber artıyor. Köy arsalarının yanı sıra ilçe merkezinde arsalar, evler ve daireler de talep görüyor. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem afetinden sonra büyükşehirlerdeki vatandaşlar, olası bir Marmara bölgesi depremi sebebiyle denize yakın olan bölgedeki ilçelere ve köylere talep göstermeye başladı. Depremin yıkıcı etkisinden korunmak için en çokta tek katlı yazlık, çiftlik, köy evi ve villalara talep var. Ayrıca boş arsalara kendilerine uygun dizayn edebilecekleri tek katlı yazlık, çiftlik, köy evi ve villa yaptırmak isteyenler Ayvacık’ta arsa ve arazi arayışı içerisinde. Arsa ve arazilere olan taleple beraber ilçede emlak ve gayrimenkul satıcıları da mevcut potansiyelin üzerine çıkmış durumda. İlçe genelinde 50’yi aşkın gayrimenkul danışması ve emlakçı olmuş durumda. Ayvacık’a olan bu talep de önümüzdeki zamanlarda da artarak devam edeceği ön görülüyor.
Murat Çağlayan