Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro ekipleri, kent merkezinde fuhuş faaliyetlerinin yapıldığına dair istihbarat üzerine 6 aylık bir takip ve araştırma süreci’ nin sonunda operasyon düğmesine bastı. Çanakkale'de fuhuştan aylık 1 milyon TL kazanç elde eden ve düzenlenen operasyonla yakalanan şahısların 21 yabancı kadını fuhuş amaçlı çalıştırdığı ortaya çıktı.
AHLAK BÜRO EKİPLERİ ALTI AY TAKİP ETTİLER
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro ekipleri Çanakkale merkezde fuhuş faaliyetleri ile ilgili istihbarat bilgilerini edinmesinin ardından 21. Yabancı uyruklu kadını fuhu8ş amaçlı çalıştırdıkları belirlenen şahısları takibe aldı. 6 aylık takibin ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro ekipleri operasyon düğmesine bastı.
OPERASYONDA 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro ekipleri tarafından operasyon sonucunda, 21 yabancı kadının fuhuş amaçlı olarak çalıştırıldığı ve yaklaşık 1 milyon TL kazanç elde edildiği tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. İlgili şahıslar adliyeye sevk edildi ve adli süreç başlatıldı.   Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, kent merkezinde gerçekleştiği bilgisi üzerine fuhuş faaliyetlerini takibe aldı. Yapılan araştırma ve 6 aylık süreçteki takibin ardından, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan vatandaşı 21 yabancı kadının, para karşılığında fuhuş yaptırıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında, Özbekistan uyruklu G.B. ve D.M. ile O.B. ve E.D.U. isimli şüpheliler yakalandı. 
G.B. VE D.M. İSİMLİ  SÜPHELİ SINIR DIŞI EDİLDİ
Yabancı uyruklu kadınların istismar edilmesine yönelik yürütülen bu operasyonla birlikte, fuhuş ağına darbe vuruldu. Yapılan soruşturmanın sonunda, şüphelilerin kent merkezindeki fuhuş pazarında faaliyet gösteren 21 yabancı uyruklu kadına para karşılığında fuhuş yaptırdığı ve aylık olarak yaklaşık 1 milyon TL gelir elde ettikleri ortaya çıktı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. G.B. ve D.M. isimli şüpheliler, sınır dışı edilmek üzere Ayvacık ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. O.B. ve E.D.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Murat Çağlayan