Haftasonu Gökçeadada meydana gelen yangının ardından Çanakkale’de önceki gün akşam saat 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan orman yangını Kontrol altına alınmıştı ancak şiddetli rüzgar nedeni ile yangın tekrar başladı. Yangınını kontrol altına almak için 13 Yangın söndürme helikopteri ve 5 yangın söndürme uçağı, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda kara destek ekibi hem havadan hem de karadan yangını kontrol altına almak için çalışma yaptı. Yangında 500 hektar alan kül oldu. Yangının kontrol altına alınmasına kadar geçecek olan sürede yangından etkilenen alanın iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.  
ÇOK SAYIDA HAVA VE YER ELKIBI YANGIN ILE MÜCADELE EDİYOR
Çanakkale’de önceki gün akşam saat 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan orman yangını meydana geldi. Yangına 13 helikopter ve 5 uçak, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda destek ekibiyle havadan ve karadan müdahale edildi. 20 saat sonra kontrol altına alınmış, yangında, 500 hektar alan küle dönmüştü. Ancak tam kontrol altına alındı denilen yangın rüzgar şidedetinin artması ile yeniden başladı. Yangın’ın kontrol altına alınması için 13 Yangın söndürme helikopteri ve 5 yangın söndürme uçağı, 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda kara destek ekibi çalıştı.  
BAKAN YARDIMCISI TİRYAKİ YANGIN ALANINDA
Kısa bir süre önce Çanakkale’ye gelen ve Çanakkale’ den ayrılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, çıkan yangın nedeni ile tekrar Çanakkale’ ye Yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, birçok bölgede orman yangınları tekrar baş gösterdiğini ve dün 19 adet orman yangını olduğunu ifade etti. Bunlardan 16 tanesinin kısa sürede söndürüldüğünü, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 3’ünün ise kısa sürede müdahale edilmesine rağmen, Hatay-Belen ve Mersin Günnar’daki yangınlarla mücadelenin devam ettiğini belirtti. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile beraber Çanakkale’ye geldiklerini ifade eden Tiryaki, şunları söyledi: “Yangın saat 16.31 itibariyle başladı. 11 dakika sonra müdahale edilmiştir. Yangına 5 uçak, 7 helikopter ile müdahale edildi. Akşam saatlerinden sonra hava araçları maalesef müdahale edemedi. Sabah ışıklarıyla birlikte yangın şiddetini kaybetmiş olmasına rağmen hala devam ediyor. Şu ana kadar önemli bir can kaybı anlamında bir zayiat veya büyükbaş, küçükbaş hayvan kaybı yok. Boşaltılan 1 köy var. Etkilenen köylerimiz var. Bugünkü yangının önemli bir kısmı tarım arazileri ve orman arazilerinden oluşuyor. Sabah ışıklarıyla birlikte yanan alan miktarı özellikle tarım arazilerinde ve orman alanlarındaki net miktar ortaya çıkacak. Yangın şiddetini önemli ölçüde kaybetmiş durumda. Rüzgar da şu anda görüldüğü gibi çok şiddetli değil. Sabahın ışıklarıyla birlikte tamamen yangını söndürülmeyi bekliyoruz. 50’nin üzerinde arazöz, komşu il ve ilçelerden gelen itfaiye araçları, orman teşkilatının arazözleri, su tankerleri, iş makinalarıyla birlikte yoğun bir şekilde çalışma devam ediyor. 500’den fazla insan gücümüz var. AFAD ekipleri burada, UMKE'den arkadaşlarımız beraber yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah en kısa sürede en az zayiatla bu yangını da atlatmayı hedefliyoruz."
VALI AKTAŞ'TAN YANGIN AÇIKLAMASI
Çanakkale’de Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan ve hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Vali İlhami Aktaş son durum hakkında bilgiler verdi. Kızılkeçili köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Ekiplerin yoğun şekilde müdahale ettiği yangına Balıkesir ve Bursa'dan takviye ekiplerden takviye geldi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, kamu ve özel sektöre ait iş makineleri destek verdi. Yangın bölgesinde çalışmaları takip eden Vali Aktaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, "Dün saat 16.30 sıralarında Çanakkale merkeze bağlı köylerimizde yaklaşık 5 köyümüzü ve civarını etkileyen örtü yangınıyla başlayıp, daha sonra ormana sıçrayan bir orman yangını söz konusu oldu. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Şu ana kadar köylerimizden birisini vatandaşımızın can güvenliği açısından boşalttık. Vatandaşlarımızı il merkezinde kendilerine tahsis ettiğimiz tesislerimizde bu gece ağırlayacağız. Onun dışında rüzgar şu an itibariyle etkisini azaltmasıyla yangının ilerlemesi de yavaşlamış vaziyette. Tüm arkadaşlarımız, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, Kızılay, sağlık ekiplerimiz, gönüllülerimiz yangının söndürülmesi için elinden gelen çabayı sarf etmektedirler. Havadan ve karadan müdahaleler devam etmekte. Sabahın ilk ışıklarıyla bu müdahale havadan daha da artarak devam edecek. Umarım en kısa sürede sonuç almış oluruz ve daha fazla bir orman ve örtü yangınına meydan vermeden söndürmüş olacağız diye ümit ediyorum. Yaralı ve can kaybımız yok. Onun dışında orman varlığımız ve ekili alanlar dışında herhangi canlı kaybımızda yok bildiğimiz, şu ana kadar bize intikal eden ama çok şükür herhangi yaralı ve can kaybımız yok” dedi.
ALEVLERİN TEHDİT ETTİĞİ KEMEL KÖYÜ TAHLİYE EDİLDİ
Kızılkeçili köyü civarındaki ormanlık alanda meydana gelen yangın, Musaköy ve Kemel köylerine sıçradı.  Yangın sebebiyle Kemel köyü tedbir amaçlı tahliye edilirken, köy sakinleri Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’na gönderildi. Konu ile ilgili Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangınına havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel köyünde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, Valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir" ifadeleri kullanıldı.
GİDER, YANGIN BÖLGESİNDE KOŞTU
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Kemel Köyü'nde yangınla mücadele çalışmalarını yerinde takip etti. Günboyunca anlık olarak mücadele çalışmaları hakkında bilgi alan Gider, yaşanan felaketle ilgili, "Hemşerilerimizin hayatta olması bir nebze yüreğimize su serpse de, ağaçlarımızı ve çok sayıda hayvanımızı bu yangında kaybettik. Tüm kurumlarımız, birlik ve beraberlik içerisinde canını dişine takarak yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Dualarımız onlarla. Çok şükür hemşehrilerimiz hayatta. An itibariyle güvenli noktalara nakledilerek, daha büyük bir acının önüne geçilmiştir. Görülen tüm zararın telafisi konusunda devletimiz üzerine düşeni yapacaktır. Şu an gözümüz, kalbimiz ve dualarımız, yangınla mücadele eden kahramanlarımızla beraber" ifadelerini kullandı.
KONTROL ALTINA ALINMAK ÜZEREYKEN YENİDEN BAŞLADI
Kızılkeçili köyünde başlayan ve geniş bir alana yayılarak çevresindeki köyleri de tehdit eden yandın sabah saatlerinde kontrol altına alınmaya başlamışken başlayan şiddetli rüzgar ile yeniden büyüdü. Büyüden ve devam eden yangına müdahaleler devam etti.  
Ogün İnal