İskele meydanında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuşma yapan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş “
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İSKELE MEYDANI’NDA RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANILDI
Cumhuriyet Meydanında başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı milli birlik yürüyüşünün ardından iskele meydanında devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına iskele meydanındaki bölümüne  Şehit yakınları, Gaziler ve aileleri, Vali Aktaş ve eşi Songül Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan GİDER, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, il protokolü, mülki ve askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit Aileleri dernekleri, Gazi Dernekleri, şehit aileleri, gaziler ile vatandaşlar katıldı. İskele Meydanındaki tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programında, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Sancak Koşusunda sancağı taşıyan Milli Sporcu Ümit Burunlular ile Milli Sporcu Bülent Korkmaz tarafından sancak Vali İlhami Aktaş’a teslim edildi. Vali Aktaş sancağı öperek teslim aldı. Sancak teslim töreninin ardından Tacettin Aslan Camii Müezzin Kayyımı Metehan Dalman’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftü V. Mehmet Ali Bal’ın 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için dua ettirdi.
“15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTTURMAYACAĞIZ”
Programda 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili konuşma yapan Çanakkale Valisi ilhami Aktaş 15 temmuzu unutturmayacağız” dedi. Vali Aktaş konuşmasında şunları söyledi. “Bundan tam 7 yıl önce 15 Temmuz'u, 16 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye tarihinde eşi görülmemiş bir hainliğe, darbe teşebbüsüne şahit olduk. Bu darbe teşebbüsü gerçekten tarihin hiçbir zamanında hiçbir ülkede meydana gelmeyecek ve askerinin, ordusunun kendi kurumlarına kendi polisine kendi meclisine bomba atılmasına kadar varacak bir hain darbe teşebbüsü olmuştur. Bugün biz bunları unutturmamak, bunları canlı tutmak, bu hainlikleri gençlerimizin hatıralarından çıkarmamak, onların bunlardan ders alarak tarihte memleketimize, geleceğimize dair sahip çıkmaları için tüm gücümüzle ayakta tutmaya ve akılda tutmaya çalışacağız”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI YAYIN İLE MESAJ VERDİ
Vali Aktaş’ın konuşmasının ardından Çanakkale Mehteran Derneğinin gösterisi izlendi. Mehteran takımının marşlarına törene katılanlar ellerinde Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Programında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş Konuşmaları, kurulan dev ekranlardan canlı olarak izlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eş zamanlı konuşmasının canlı yayınının arsından Şehit Kıvanç Kaşıkçı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Rıdvan FİDAN tarafından 15 Temmuz Gecesi şiiri ve Büşra AYDIN tarafından Bu Vatan şiiri okundu.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Oratoryosunun Geceden Şafağa gösterisinin izlenmesi sonrasında Çanakkale Türk Tasavvuf Musiki Korusu tarafından ilahi, kaside ve kahramanlık türküleri okumasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasıyla devam eden programda 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan saatte bütün Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’deki bütün Camilerde ve İskele Meydanında da sela okundu.
Ogün İnal