Aracın tanıtım törenine karılan ve araç ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan filolarına kazandırılan yeni itfaiye aracının uzaktan kumanda ile yangınlara müdahale edebilme özelliği taşıdığını söyledi.
YANGININ SÖNDÜRÜLMESİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün araç filosuna dahil olan 42 metrelik itfaiye aracını basına tanıttı. Tanıtım etkinliği, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında gerçekleşti ve etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları M. İrfan Mutluay ve Handan Özyayla, İtfaiye Müdürü Olcay Runa ve itfaiye personeli katıldı. Başkan Gökhan, konuşmasında geçtiğimiz günlerde Kızılkeçili Köyü'nden başlayan ve büyük bir alanı etkileyen yangına değindi. Yangınla mücadelede gösterilen çaba ve özveri için itfaiyecilere ve diğer görevlilere teşekkür etti. Yangının büyük bir risk taşıdığını ve çöp depolama alanlarının yangın bölgesi içinde olduğunu belirtti. Ancak itfaiye ekiplerinin büyük bir gayretle yangının yayılmasını engellediğini ifade etti. Gökhan, Yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğünü ve ilk gün söndürülen yangının ertesi gün rüzgarın etkisiyle tekrar nüksettiğini anlattı. Bin hektardan fazla bir alanın tahminlere göre yandığını ve içinde anızların da olduğu ormanlık alanların zarar gördüğünü söyledi. Ancak yangının söndürüldüğünü ve şükür ki vatandaşların zarar görmediğini vurguladı.
“OPERATÖR YANGINLA YÜZ YÜZE KALMADAN MÜDAHALEDE BULUNABİLECEK”
Başkan Gökhan, Çanakkale'deki kentin gelişen ihtiyaçlarına yönelik olarak hareket ettiklerini belirtti. Yüksek binaların çatılarına kolaylıkla ulaşabilecekleri bir itfaiye aracına ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için 42 metrelik merdiveni bulunan  yeni bir aracın filoya katıldığını açıkladı. Araç, uzaktan kumanda ile kontrol edilebiliyor ve operatör yangına müdahale ederken doğrudan tehlike altında kalmadan müdahalede bulunabiliyor. Ayrıca eksi 8 metreye kadar da kurtarma operasyonlarında kullanılabiliyor ve yüksek manevra kabiliyetine sahip. Başkan Gökhan, kentin büyümesi ve inşaatlarda kullanılan yanıcı malzemeler nedeniyle her an bir yangın tehlikesi ile karşılaşılabileceğini belirtti. Bu nedenle itfaiyeye eğitim almış ve uzmanlaşmış personel alındığını söyledi. Ülkenin mali zorluklarına rağmen, kentin gelişimine uygun olarak itfaiyenin de geliştiğini ve çaba gösterildiğini ifade etti. Araçla yapılan kısa gösterinin ardından etkinlikte yangına müdahale için diğer illerden gelen itfaiyecilerle sohbet eden Başkan Gökhan, gösterdikleri özveri için teşekkür etti.
Ogün inal