Çanakkale'nin yetiştirdiği başarılı isimlerden biri olan Rümeysa Arslan, Türk Televizyon tarihinde önemli yapımlarda rol alarak adını duyurdu. Diriliş Ertuğrul dizisindeki başarılı oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Rümeysa Arslan, şimdi de müzik dünyasında başarılı olmak istiyor. İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığı bölümünü okuyan genç yetenek, kendi yazdığı şarkılarla müzik dünyasına adım attı. İlk teklisini 2022 yılında yayınlayan Rümeysa Arslan, şimdi de 'Neden' şarkısıyla yaz aylarına damga vurmayı hedefliyor. Çanakkale'nin gururu olan Rümeysa Arslan, yıldızı giderek parlayan isimler arasında yer alıyor.
MÜZİK ONUN ÇOCUKLUK HAYALİ
Diriliş Ertuğrul dizisindeki başarılı oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Rümeysa Arslan, şimdi de her zaman hayalini kurduğu müzik ile başarıyı yakalamak istiyor. Çanakkale'li bir antrenör baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Rümeysa Arslan, müziğe olan ilgisini çok küçük yaşlarda keşfetti. Henüz 9 yaşında iken müziğe olan merakı, öğretmen annesi tarafından fark edildi ve kendisine bir gitar hediye edildi. Bu gitarla müzik dünyasına adım atan Rümeysa, okul yıllarında Çanakkale'de bir grupla müzik yapmaya başladı ve çeşitli illerde müzik yarışmalarına katıldı. Üniversite eğitimi için İstanbul'a taşınan Rümeysa Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümü kazandıktan sonra, müziğe olan ilgisini asıl parlayacağı yere yöneltti. İstanbul Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığı bölümünü kazanan Rümeysa, aynı zamanda oyunculuk eğitimine de başladı. Oyunculuk kariyerine ise “Meleklerin Aşkı” dizisiyle adım atan Rümeysa Arslan, bu deneyiminin ardından Türk dizi tarihinin önemli yapımlarından biri olan “Diriliş Ertuğrul” dizisinden de oyunculuk teklifi aldı. Dizide canlandırdığı “Irene” karakteriyle büyük beğeni toplayan Rümeysa, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.
PANDEMİ DÖNEMİ RÜMEYSA’YI ÇOCUKLUK HAYALİ OLAN MÜZİYE YÖNELTTİ
Pandemi döneminde dizi setlerine ara verilince müziğe yeniden dönen Rümeysa Arslan, 2022 yılında ilk teklisini yayınladı ve ardından “Ne dünü aradım” şarkısıyla da beğeni topladı. Kendine özgü müziği ve duygusal sözleriyle dinleyicilerin kalbini fethetmeyi hedefleyen Rümeysa, şimdi de 'Neden' şarkısıyla yaz aylarına damga vurmayı planlıyor. Çanakkale'nin yetiştirdiği bu genç yetenek, hem oyunculuğu hem de müziği ile önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Çanakkale'ye olan bağlılığı ve müziğe olan tutkusuyla, Rümeysa Arslan gelecekte de adından söz ettirecek gibi görünüyor. Müzik dünyasındaki başarısıyla Çanakkale'nin gururu olan Rümeysa, yeni projeleri ve şarkılarıyla müzikseverlerin karşısında olmaya devam edecek.
İLK YAZDIĞIM ŞARKIM ÇÖZÜLMEMİŞ BİR AŞKIN ŞARKISINI KONU ALIYOR
2020 yılında yaşanan Koronavirüs salgını nedeni ile setlere ara verilince eve döndüğünü belirten Rümeysa Arslan, bu sefer de asıl okulunu okuduğu müziğe yöneldiğini belirterek “Müziğe olan ilgim çocukluğumdan geliyor.  Daha sonra opera ve şarkıcılık bölümünü kazandım.  Okul okurken arkadaşlarımın da tavsiyesi ve desteği ile oyunculuk ajansına kayıt oldum. Kayıt olmamla birlikte teklifler gelmeye başladı ve bu süreçte Meleklerin Aşkı ve Diriliş Ertuğrul dizilerinde oynadım. Oyunculuk kariyerime Meleklerin Aşkı dizisi ile başladım. Daha sonra Diriliş Ertuğrul dizisine transfer oldum iki karakter de benim için önemliydi. Çünkü Diriliş Ertuğrul dizisinde Bizans Prensesi Irene’yi canlandırıyordum. Meleklerin Aşkı dizisinde de  Deniz Cengiz karakterini canlandırdım. Bu karakter de biraz ara bozan bir karakterdi.  Oyunculuk deneyimlerimde iki rol de bana çok şey kattı. Setlerde başarılı çalışmalar yaparken pandemi araya girdi. Her kes gibi ben de evde kendimle baş başa kalınca müziği ne kadar özlediğimi fark ettim.  O dönem okula da ara verince müziğe başladım. Söz yazmaya ve beste yapmaya başladım. İlk şarkım o dönemde çıktı ve 2022 yılında da ilk tekli şarkımı yayınladım.  İlk şarkım bu yıl 23 Haziranda çıktı. “Sözleri bana ait olan ve Haziran ayında yayınlanan şarkım, çözülememiş bir aşkın şarkısı ve hissettiğim şeylerin üzerine yazmıştım ama şarkı tamamlanmadığı için iki dönemimi kapsıyor.  Şarkıyı bu yıl Mart ayında tamamladım.  Şu anda yayında olan ‘Ne dünü aradım’ şarkım iki farklı versiyon ile yayında. Aranjörlüğümü yapan arkadaşım Kaan’ın da yaptığı farklı bir versiyonu daha var.  takipçilerimiz ve müzikseverler iki versiyonu da çok sevdiler” dedi.
MÜZİK ÇALIŞMALARIMI MEMLEKETİM ÇANAKKALE’DE YAPIYORUM
Sözlerini kendi yazdığı kendisine has müziği ile insanların duygularına dokunacağını ve insanların müziğinde kendisini hissedeceğini de dile getiren Arslan “Setlere ara verdikten sonra tamamen müziğe yöneldim çünkü müzik asla bölünmeyi kabul etmiyor.  Oyunculuk da tabi öyle ama  şu an oyunculuğa dair bir düşüncem yok, sadece müzikle ilgileniyorum.  Oyunculukla ilgili teklifler de geliyor ama değerlendirmiyorum.  Müziği de insanların beni duymasını ve hissetmesi için yapıyorum ve müzikseverler yayınladığım her şarkıda beni hissedecek. Benim de amacım insanlara şarkılarımla daha çok dokunmak. Aslında bu sektörün yeri İstanbul ama Çanakkale’den kopamıyorum ve burayı çok seviyorum” dedi.
Ogün İnal