Dün başlayan festivalde çeşitli etkinlikler yapılacak.
1 Eylül Cuma günü açılış programı ile başlayan festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Bağcılık Onur Ödülü ve Bağcılık Emek Ödülü verildi. Üzüm yarışması ödül töreninden sonra halk oyunları gösterisi yapıldı. Saat 21.00'de ise Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.
Bugün festivalde etkinlik olarak saat 21.00'de Levent Üzümcü, Orhan Aydın'ın başrollerini paylaştıkları Unutma Bizi adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.
 
Oyunun tanıtımı şu sözlerle anlatılmış:
Uğur Mumcu...
Gazeteci, yazar, hukukçu, aydın... Dünya çapında tanınan, Türkiye’nin, yetiştirdiği en önemli değerlerinden biri... Yazdıkları gündem olan, ele aldıgı her konuyu derinlemesine arastıran, görünenin ardındaki gerçegi açıkça ortaya koymaktan çekinmeyen bir düşün ve kalem emekçisi... Bir es... Bir baba... Bir dost...
Puslu bir sabah, arabasına koydukları bir bombayla onu bizden acımasızca aldılar. Onu öldürenler, bedeniyle birlikte düşüncelerini de yok edeceklerini, unutturacaklarını sandılar.
Yanıldılar.
Yanıldılar çünkü o yasıyor. Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inananlarda yasıyor. Adaletin, Özgürlüğün, kardeşliğin, barışın, daha iyi bir dünyanın hayalini kuranlarda yasıyor. Çocuklarımızın çakmak çakmak ışıldayan gözlerinde yasıyor.
“Ey halkım, unutma bizi!” diye sesleniyordu Uğur Mumcu. Unutmadık elbette. Çünkü biz unutmayız. Unutamayız. Ve hem de unutturmayız.
Anısına saygıyla...
9 Eylül Pazartesi günü Bozcaada Bağcılık Çalıştayı ile festival sona erecek.
Hasan Sami Er