Biga Kaymakamı Erdinç Dolu beraberinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca olduğu halde civar köyleri gezerek, çiftçilerin ve üreticilerin sorunları hakkında bilgiler almaya devam ediyor. Köylerde yapılan üretimi yerinde görmek amacı ile yaptığı ilk ziyaret Selvi Köyü oldu. Aronya bitkisinin üretildiği tarlada incelemelerde bulunan Kaymakam Erdinç Dolu, Selvi Köy Muhtarı Tahsin Erden ve Selvi Köyünde üreticilik yapan Ramadan Gülcan’dan çeşitli bilgiler aldı.
Kaymakam Erdinç Dolu, Selvi Köyüne tarım alanlarında çalışmak üzere Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçileri ziyaret etti. Tarım işçileriyle sohbet eden Kaymakam Dolu, yaşam koşulları ve çalışma koşulları hakkında bilgiler aldı. Mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledikten sonra çözüm için çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. İşçiler, kendilerine olan ilgisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Kaymakam Erdinç Dolu’ya teşekkür ettiler.
Kaymakam Erdinç Dolu, Selvi köyünde Kırsal Kalkınma Desteği projesi ile hibe alarak büyükbaş hayvan üreticiliği yapan Recep Erden’e ait üretim çiftliğini ziyaret etti. Dolu, çiftlikle ilgili Köy Muhtarı Tahsin Erden ve çiftlik sahibi Recep Erden’den bilgiler aldı.
Murat Çağlayan