Yapımcı firma ülkesinde büyük bir izleyici kitlesi tarafından takip edilen “La Isla Desafio en Turquia” (Türkiye’de Mücadele Adası) adlı yarışma programının çekimleri için Çanakkale tercih edildi. Programın yapımcılığını üstlenen Burak Topuzlu liderliğindeki ekipler, Bayramiç Barajı'nın su seviyesinin azalması sonucu ortaya çıkan düz zeminde program için özel bir platform kuruluyor. 200 ila 300 kişiye yakın ekibin çalışmaları hızla devam ediyor.

Bu çalışmalar hakkında konuşan Bayramiç’li Uğur Kolsal; “Bölgenin turistlik açıdan gelişimi için katkı sağlayacağını” dile getirerek “Bayramiç Baraj’ının suyunun çekilmesinin ardından eski yoldan geçerken 200-300 kişilik bir ekibin çalıştığını gördüm. Survivor platformu gibi bir organizasyonu görünce ilgimi çekti. Alana geldiğimde çalışanların platformu kurduklarını görünce  "La Isla Desafio en Turquia" adlı yarışma olduğunu fark ettim. Burada güzel bir ekip ve çalışma var. Ayrıca bölge için yararlı bir çalışma olarak görüyorum. Bayramiç’in tanınması ve turistlik açıdan ilgi odağı olması için bölgeye yardımcı olacak” şeklinde konuştu.

 

Türkiye'de de yayınlanan popüler yarışma programı Survivor ile büyük benzerlik taşıyan “La Isla Desafio en Turquia” adlı program hem yerel hem de uluslararası izleyiciler için büyük bir heyecan ile izleniyor. Meksikalı yarışmacılar, bu platformda kıyasıya bir mücadele içine girecekler ve yarışmalar ülkesinde yayınlanacak. Programın, Çanakkale'ye turistik açıdan önemli katkı sağlayac. Bu heyecan verici yapımın, bölgenin tanıtımı ve turist çekim merkezi olarak daha fazla ilgi görmesini sağlaması bekleniyor.

Hasan Sami Er