Bu durum karşısında sezonun açılmasına rağmen şu ana kadar palamudun tezgâhlardaki yerini alamadığını belirten balıkçı Rıdvan Tunç, “Tezgâhımızda istavrit, hamsi, mezgit, torik, çupra, levrek, bulunuyor. Fiyatla ise normal. İstavrit 80 TL, hamsi 80-TL, en pahalı balık palamut çok az tane 160 TL. Bu çeşitler arasında palamudun büyüğü torik bile var ama bir tek palamut yok. Bu sene palamuttan umudu kestik.” şeklinde konuştu.

 

“Her sene bir çeşit balık daha bol oluyor, artık palamut çıkmaz” diyerek palamuttan umudunu kesen Rıdvan Tunç, “Deniz soğumaya başladı. Bu sene palamut yok. Bundan sonra da görüneceğini tahmin etmiyoruz. Herhalde bu sene hamsi ağırlıklı olacak. Vatandaş palamudu soruyor dolayısıyla olmadığı için hamsiye yöneliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Biga balık halinde ise fiyatlar şu şekilde;

İstavrit Kilo 80 lira,  Sardalye kilo 80 lira, Hamsi kilo 80 lira, Palamut tane 160 lira, Levrek tane 100 lira, Karides 160 lira, Çupra tane 100 lira, Zargana kilo 225 lira, Lüfer tane 125 lira, Bako kilo 200 lira, Dil kilo 300 lira, Mezgit 150 lira, Kolyos Kilo 100 lira.

Şenay Azman