KYK Yurtlarında kalan ÇOMÜ Öğrencileri başta olmak üzere arkadaşlarına destek vermek isteyen üniversite öğrencileri de son 10 gündür KYK yurtlarında yaşadıkları sorunları protesto etmek için bir araya geldi. Gençler, yaşadıkları tarifsiz acılar ve zorluklar karşısında artık sessiz kalmama kararı alarak eylem yaptılar. yurtlarda kalan ve onlara destek veren ÇOMÜ’ lü üniversite öğrenciler kalabalık kortejler halinde gece yarısı İskele Meydanı’na yürüyerek KYK yönetimlerini protesto ettiler.

Eylem KYK Yurtlarında Başladı

Çanakkale'deki erkek ve kız KYK yurtlarında kalan öğrenciler, gece saatlerinde başlattıkları eylemi flaşlarla aydınlatarak başlattılar. "Verdiğiniz çarşaflar kefenimiz oldu. KYK hesap verecek. Çanakkale öğrencine sahip çık. Barınmak istiyoruz, ölmek istemiyoruz" şeklinde yükselen sloganlar, gençlerin çaresizliklerini ve taleplerini dile getirdiler. Safiye Hüseyin Elbi KYK yurdu, Onsekiz Mart Kız Öğrenci Yurdu, Adile Sultan Erkek Öğrenci Yurdu, Nusrat Erkek Öğrenci Yurdu ve Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri kendi kaldıkları yurtlarda gerçekleştirdikleri protestoların ardından kortejler halinde İskele Meydanı’na yürüdü.

Emniyet Müdürü Arıcı Protestonun Ardından Öğrencileri Yurtlarına Araçlar İle Taşınması Talimatını Verdi

Protesto için iskele meydanında toplanan ÇOMÜ öğrencileri çeşitli sloganlar atarak eylemlerini sürdürdüler. Eylemler sırasında ise Emniyet güçleri titizlikle, öğrencilerin KYK yurtlarından İskele Meydanı’na gelişlerinde güvenliği ve düzeni sağladılar. Çevik Kuvvet yürüyüşte ya da İskele Meydanı’nda görülmezken, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, eylemi başından sonuna kadar takip etti. Gençler, protestolarını saat 03.00 sularında sonlandırarak yurtlarına geri döndüler. Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, öğrencilerin güvenli bir şekilde yurtlarına ulaşmalarını sağlamak için polis araçlarını kullanarak öğrencilere yardımcı oldu.

Ogün İnal