Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından projeye destek verilen İda’nın Genç Kadınları Üretiyor” projesi kapsamında hizmete giren İlçe Halk Kütüphanesi ve Kafeterya binasında “Pasta, Turta, Kurabiye” eğitimleri devam ediyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından projeye destek verilen İda’nın Genç Kadınları Üretiyor” projesi kapsamında hizmete giren İlçe Halk Kütüphanesi ve Kafeterya binasında “Pasta, Turta, Kurabiye” eğitimler sürüyor.  Yapılan çalışmalarda hem öğrenip hem de uygulama yapma fırsatı bulan kursiyerler, eğitimler sonucunda ilk üretimlerini gerçekleştirdi.

İlçede Göçün Azalmasına Katkı Sağlaması Amaçlandı

Bayramiç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin uygulayacağı proje ile gelişmişlik düzeyi düşük Bayramiç ilçesinde ve köylerinde yaşayan kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak, istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye (kaliteli ve doğal yöresel ürünler üretimi) yönelik eğitimler vermek, örnek uygulamaları göstermek ve ürettikleri ürünlerin paketlenerek marka adı altında pazarlanmasına yönelik bir tesis kurulması hedeflendi. Bu sayede kadınların toplumsal statüsünü güçlendirmek, gelir düzeylerini, yaşam memnuniyetlerini artırmak ve ilçede göçün azalmasına katkı sağlaması amaçlandı.

Kütüphane-Kafe ve Üretim Tesisi Kuruldu

Bayramiç ilçe merkezi ve köylerinde kadınların yetiştirip ürettiği yöresel ürünlerin (Bayramiç Elması, Bayramiç Beyazı, Kiraz, Hurma, Üzüm vb. ürünlerden meyveli turta ve pasta), (Meyve Kurusu) üretilmesi ve işlenmesine yönelik dizaynı ile İDA efsanesinin izlerini taşıyacak olan kütüphane-kafe ve üretim tesisi kuruldu. Kütüphane Kafe Bayramiç KHGB tarafından idare edilirken ve tesiste kadınlar çalışıyor.

Şenay Azman