Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bölgede önemli tedbirlerin alınmasını ve özel idare ekiplerinin mücadeleye hazır hale getirdi.

Özel İdare Ekipleri Yolları Açık Tutmak İçin Çalışmalara Başladı

Meteoroloji yetkilileri, geçtiğimiz hafta sonunda yaptıkları açıklamada, Çanakkale'nin yüksek kesimlerinde hafta başında kar yağışı beklendiğini duyurmuştu. Bu uyarının ardından bölge halkı, olası olumsuzluklara karşı tedbirlerini almaya başladı. Ancak, yoğun kar yağışının özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili olması, özel idare ekiplerini harekete geçirdi. Yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle, Çanakkale Özel İdaresi ekipleri anında mücadele çalışmalarına başladı. Karla mücadele ekipleri, kar küreme araçları ve tuzlama işlemleriyle yolları açık tutmaya çabalarken, aynı zamanda yerel halkın güvenliğini sağlamak adına çalışmalara ağırlık verildi. Çan, Yenice ve Bayramiç ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, kar yağışının etkisiyle birlikte günlük yaşantılarında aksamalar yaşadıklarını belirtti. Okulların tatil edildiği, bazı yol güzergahlarının geçici olarak kapatıldığı bölgede, günlük hayat normale dönebilmesi için özel idare ekiplerinin gece gündüz demeden çalıştığı görüldü.

Gerekli Tedbirler Alında, Vatandaşlar Uyarıldı

Bu yağış, özellikle yüksek kesimlerde yoğun bir şekilde etkili oldu. Yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle özel idare ekipleri mücadele çalışmalarına başladı. Yenice Kaymakamlığı tarafından yapılan sosyal medya açıklamasında, ''İlçemizin yüksek kesimleri başta olmak üzere karla mücadele çalışmaları aralıksız sürmektedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca çalışan başta Özel İdare ekiplerimiz olmak üzere tüm personelimize teşekkür eder, kolaylıklar dileriz. Trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın kar lastiği takılı olan araçlarında zincir, takoz, çekme halatı vb. bulundurmaları gerektiğini hatırlatır, hayırlı yolculuklar dileriz'' ifadelerine yer verildi. Bayramiç ilçesine bağlı Tongurlu köyünde ise dün gece beklenen kar yağışı etkili olarak köyü beyaza bürüdü. Köy sakinleri, kar yağışını sevinçle karşılayarak, bembeyaz örtüyle kaplı manzaranın tadını çıkardı. Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu'nun sosyal medyada yaptığı açıklamada, İlçemizde beklenen kar yağışı Kazdağı eteklerindeki köylerimizde başladı. Gün boyu sürmesi beklenen yağışla birlikte rüzgâr ve tipi beklendiğinden araç ve ekipmanlarımızda yardımcı donanımın bulunması gerekir. Bereketli olsun inşallah'' denildi. Bölge halkı, karla mücadelede gösterilen çaba nedeniyle yetkililere teşekkür ederken, meteorolojik durumun takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmaya devam edilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan, Çanakkale'de beklenen kar yağışının ne kadar süreceği konusunda Meteoroloji yetkililerinden güncel bilgi almak önem arz ediyor.

Ogün İnal