AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ilçe adaylarının bir hafta içinde açıklanmasını ümit ettiklerini dile getirdi. Gider, özellikle kadın temsilcilerin parti içindeki önemine vurgu yaparak, AK Parti'nin bu alandaki liderliğine dikkat çekti.

 

“Kadınların Siyasette Daha Etkin Rol Alacağı Bir Dönemin Başlayacak”

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider seçim sürecini değerlendirdi. Çanakkale Merkez Belediye başkan adayları Jülide İskenderoğlu ile Çanakkale’ye bu sefer kadın eli değeceğini ifade eden Gider ”Bu da AK Parti'nin kadınlara, siyasetin içinde verdiği rolü gösteriyor aslında. Yani Türkiye genelinde gerek belediye başkan dayılarında gerek milletvekillerinde gerek il yöneticilerinde baktığınız zaman AK Parti kadar kadın temsilci barındıran ikinci bir parti yok. Bu dönem ben inanıyorum ki Çanakkale'ye kadın eli değecek ve Sayın Jülide İskenderoğlu, değerli kardeşim, bugüne kadar edindiği bilgi birikiminin tamamını, 1 Nisan'dan sonra Çanakkale için kullanacak. Biz bunu düşünüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu. Gider, partisinin kadınlara verdiği destek ve onlara tanıdığı fırsatlar ile öne çıkan bir parti olduklarını vurguladı. Türkiye genelinde AK Parti'nin, belediye başkanları, milletvekilleri ve il yöneticileri arasında kadın temsilcilerle öne çıktığını ifade ederek, Çanakkale'nin de bu anlamda bir ilki yaşayacağını belirtti. Bu sözler, Çanakkale'de seçim atmosferini iyice ısıtırken, vatandaşlar ve siyasi çevreler, AK Parti'nin ilçe adaylarını merakla beklemeye başladı. 27. Dönem Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun adaylığıyla birlikte, kadınların siyasette daha etkin rol alacağı bir dönemin başlayacağına inananlar, AK Parti'nin bu stratejisinin Çanakkale'de de başarılı olacağına inanıyor.

 

“İnanıyorum Ki Çanakkale'ye Kadın Eli Değecek"

 

Ayhan Gider, Çanakkale’nin ilçe adaylarının bir hafta içinde açıklanmasını ümit ettiklerini dile getirdi. Çanakkale'de 27. Dönem AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile seçime gidildiğini tekrar hatırlatan Gider, "Bu da AK Parti'nin kadınlara, siyasetin içinde verdiği rolü gösteriyor aslında. Yani Türkiye genelinde gerek belediye başkan dayılarında gerek milletvekillerinde gerek il yöneticilerinde baktığınız zaman AK Parti kadar kadın temsilci barındıran ikinci bir parti yok. Bu dönem ben inanıyorum ki Çanakkale'ye kadın eli değecek ve Sayın Jülide İskenderoğlu, değerli kardeşim, bugüne kadar edindiği bilgi birikiminin tamamını, 1 Nisan'dan sonra Çanakkale için kullanacak. Biz bunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yatay Şehircilik ve Kırsal Kalkınma ’ya Önem Vereceğiz

 

Bu dönem yatay şehircilik ve kırsal kalkınmaya çok ciddi emek vereceklerinin altını çizen Gider, seçildikleri tüm belediyeler için bunu taahhüt ettiklerini söyledi. İnsanları sosyal hayattan soğutan kocaman binalardan Türkiye'nin sıkıldığını belirten Gider, "Yatay şehircilik, yatay mimari kesinlikle hayata geçirilecek ve daha yaşanabilir şehirler daha yaşanabilir köyler daha yaşanabilir kasabalar oluşturacağız Kırsal kalkınmaya KÖYDES ve BELDES projeleriyle devam edeceğiz. Amacımız şu, şehirdeki bir insan hangi imkanlardan faydalanıyorsa, köyde, kasabada yaşayan insan da aynı imkanlardan faydalansın ki farklı saiklerle şehre göçe bir sözümüz yok ama köyde yaşam zor olduğu için hiç kimse şehre gelmek zorunda kalmasın. Bu konuda da büyük şehirlerimizde, büyükşehir belediyelerimize, diğer şehirlerimizde de il özel idarelerine önemli bir görev düşüyor. Bu beyannamede de bu, hakkıyla yer bulmuş diye düşünüyorum” dedi.

Ogün İnal