Bayramın 2'nci günü gerçekleştirilen başta üyelerin ve meslek lisesi camiasına görev yapmış öğretmenler ile idarecilerin oldukça yoğun katılımıyla gerçekleştirilen program, Dernek üyelerinden ve eski Başkanlarından Şaban Ertürk’ün sunuculuğunda başladı. Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Serhat Yıldırım'ın açılış konuşması ile başlayan program geç saatlere kadar sürdü.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özel ve Yönetim Kurulu Üyesi H. Hüseyin Güneş, bayramlaşma programına rahatsızlıkları nedeniyle katılamadılar. Dernek Yönetim Kurulu Dernek Başkan Yardımcısı Serhat Yıldırım, Sekreter Ramazan Levent, Sayman Haluk İkbal ve Yönetim Kurulu üyesi Sedat Ege ve Ahmet Sülün ile temsil edildiler. Törene Çanakkale Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Saffet Uzel, okul öğretmenlerinden Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Şefi İlhan Ceyhan ve Atölye Şefi Birol Şahin, Ezine Meslek Eğitim Merkezi önceki Müdürü Erol Şahin katıldılar.

Ayrıca, okulun emekli öğretmenleri, atölye şefleri, büro şefi ve teknisyenleri ile önceki dönem görev yapan dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gönüllülerinin aileleriyle birlikte katıldığı program, bayram sevincinin paylaşılmasının yanı sıra, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirilmesine vesile oldu. Programa gelemeyenler sosyal medyadan mesajla ve telefonlarla arayarak katılımcılara iyi bayramlar dileyerek, selamlarını ilettiler.

 

Bayram coşkusu yaşandı.

Yaptığı açılış konuşmasında bayram coşkusunu hep bir arada yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Serhat Yıldırım, “Bugün burada meslek liseliler ailesi olarak bir araya geldik. Sizler de vakit ayırıp buraya geldiniz ve ne mutlu ki hep birlikte geleneksel bayramlaşma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Öncelikle sağlık sorunları nedeniyle bu bayramda bizlerle olamayan dernek Başkanımız Ahmet Özel Hocamız ile Yönetim Kurulu üyemiz H. Hüseyin Güneş’in selamlarını ve iyi bayramlar dileklerini iletmek istiyorum. Sizleri burada ağırlamanın ve bayram coşkusunu paylaşmanın mutluluğunu yaşarken Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde birlik ve beraberlik, sağlık ve huzurla nice bayramlarda birlikte olma dileğimle, bayramlaşma törenimize katılan tüm üye ve misafirlerimize, yönetim kurulu adına teşekkür ediyor ve İyi bayramlar diliyorum” dedi.

 

Okul Müdürü Saffet Uzel söz aldı

Program içerisinde söz alan konuşmacılar, ÇEMLİS-DER çatısı altında birlik ve bütünlük içerisinde değerlerimize sahip çıkma ve dayanışmanın altını çizerken, derneğin faaliyetleri ve gelecek hedefleri ile ilgili bilgilendirme ve beklentilerde bulundular.

Program kapsamında söz alan Okul Müdürü ve aynı zamanda dernek üyesi olan Saffet Uzel, aynı Dernek Başkan Ahmet Özel gibi, okulumuzdan mezun olduktan sonra şuan müdür olarak okulumuza hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti paylaştı. Okulun başarılarla devam ettiğini, çok güzel olduğunu, kırmızı taş binasının sevdaları olduğunu dile getirdi. Okulun derneğe birçok katkısı olduğu gibi derneğin de okulun kültür ve geleneği başta olmak üzere birçok katkısı olduğunu belirten Uzel, "Okulumuz ile derneğimiz arasında süregelen karşılıklı diyalog ve dayanışma artarak sürmektedir. Bu diyalogun arttırılmasını temenni ediyorum ve bunun için de gereken tüm desteği vermeye hazırım" dedi.

 

Herkes duygularını dile getirdi

Okulun 1957 yılı mezunlarından İnş. Müh. Rafet Bilici de törendeki konuşmasında tüm katılımcıları selamlayarak, Ramazan Bayramlarını kutladı. Söz alan Dernek Başkanı Ahmet Özel’in kızı Halise Mahmutoğlu, çocukluğunun geçtiği okul atölye, tören alanı, ön bahçe ve katıldığı piknik ortamlarını özlemle anlattı. Mahmutoğlu, babası Dernek Başkanı Ahmet Özel’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Üyelerden Süleyman Büyükgaga, Satı Ürer, Recep Altınsaban, emekli eğitim yöneticisi Ali Can ile Rıdvan Yüce program kapsamında duygu düşünce ve görüşlerini paylaştılar. Son olarak, en genç katılımcı olarak söz alan Emin Yetkin Ertürk, bu tarz etkinliklerin öneminin altını çizerken, gençlere de örnek olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

 

Program iyi dileklerle sona erdi

Program, tarihi kültürel değerlerinin yaşatılması adına Çanakkale yöresi zeybek oyunları ile devam etti. Program sonunda yeşillikler ve yeni yapılan gölgelik altında içilen çaylar ile katılımcılar hasret gidererek, anılarını yad ederek, keyifli dakikalar yaşadılar. Güzel bir bayram gününde hatıralarda iz bırakacak bayramlaşma gerçekleştirdiler. Her geçen gün büyüyen Derneğin bileşenleri ile gelecek bayramlarda ve nice keyifli etkinliklerde bir arada olma dilekleriyle ayrıldılar.

Hasan Sami Er