Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’ in başkanlık koltuğuna önce Atam Kreş öğrencisi Hayal Dara ardından da 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Bella Şık oturdu.  

Başkan Koltuğunu Öğrencilere Bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM' nin açılışının 104. yıl dönümü nedeni ile Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek Başkanlık makamında Atam Kreş öğrencisi Hayal Dara’yı ve 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Bella Şık’ı  ağırladı. Başkan Erkek, her iki öğrenci ile 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramının anlamı ve önemi konusunda konuştu. Başkan Erkek, ardından başkanlık koltuğunu Atam Kreş öğrencisi Hayal Dara ile 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Bella Şık’ a devretti. Başkanlık koltuğuna ilk olarak oturan Atam Kreş öğrencisi Hayal Dara, bir süre önce kordonda gördüğü Belediye Başkanı Muharrem Erkek' e, ”Ben başkan olacağım” demiştim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında temsili olarak Belediye Başkanı oldum.” dedi. Ardından koltuğa oturan 18 Mart İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Bella Şık’ ta   büyüyünce Avukat sonrasında ise Belediye Başkanı olmak istiyorum. Şu an belediye başkanı olarak Çocuklar için daha fazla parklar ve spor salonları yaptırılmasını istiyorum. Kantinlerde daha sağlıklı ve ucuz ürünler satılmasını istiyorum. Kaybolan hayvanlar için arama ekipleri oluşturulmasını istiyorum” dedi. Başkan Erkek, bu talimatlarında not alınmasını istedi.

“Bizde Çanakkale’ De Çocuklarımızın Mutlu Olmaları, Gülümsemeleri İçin Çalışacağız”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, başkanlık koltuğu devir tesliminin ardından yaptığı açıklamada “Çocuklar çok mutlu. Onları mutlu görünce, onlar gülümseyince bizde çok mutlu oluyoruz. Çok özel bir gün çünkü, Cumhuriyetimizin kurucusu, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı ve dünyanın ilk çocuk bayramı armağan edildiği dönemde ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün bugün. Türkiye Büyük Millet Meclisi bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, geleceğimizin simgesi. Çünkü önce biz meclisimizi açtık. Meclisimizle birlikte kurtuluş mücadelesinin gerçekleştirdik. Gazi Meclis’le Cumhuriyetimizi kurduk. O yüzden Atatürk özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün 23 Nisan’ı çocuklara bir bayram olarak armağan etti. Bizde Çanakkale’de çocuklarımızın mutlu olmaları, gülümsemeleri için kentteki tüm yaşam alanlarını daha güvenli, eğlenceli, keyifli hale getireceğiz. Onlar için eğitici, öğretici, önemli projelere, çalışmalara imza atacağız. Çocuk meclisimizi kuracağız. Oyunca müzelerimizi yapacağız. Parklarımızı daha iyi bir noktaya getireceğiz. Onların iyi eğitim almaları için kreşlerimizde, diğer merkezlerimizde hayata iyi hazırlanmaları için her türlü çabayı göstereceğiz. Çünkü onların topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi, iyi eğitim almaları, sağlıklı büyümeleri, ülkemizin aydınlık geleceği için en önemli yatırım. Onları çok seviyoruz. Bugün Çanakkale’mizin güzel çocuklarıyla birlikte güzel etkinliklerde her beraber olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Ogün İnal

Foto: Belediye